Matlagning handlar till stora delar om kemi. All mat består av molekyler och atomer som tillsammans bildar nya molekyler och atomsammansättningar genom att tillföra energi. Vissa kemiska sammansättningar fungerar bättre ihop med andra. På senare år har allt fler stora kockar gått över till en mer molekylär matlagning och många hävdar att det är framtiden. Genom att ta smaker och sätta dem i nya konsistenser eller sammanhang kan man åstadkomma häpnadsväckande saker i köket.
Med hjälp av den gastronomiska läran och kemins kunskaper kan du åstadkomma fantastiska kreationer med din matlagning. Imponera i köket genom att göra snygga skum och effektfulla pärlor. Molekylär gastronomi är en modern stil av matlagning som drar nytta av många tekniska innovationer från de vetenskapliga skolorna.
Vi på Bagaren och Kocken har köksredskap för att du hemma ska kunna implementera molekylär gastronomi. Vi har molekylära köksredskap för att göra skum, pärlor eller andra nytänkande kreationer. Set från Molecule-R som innehåller allt som behövs för den molekylära matlagningen. Ta din matlagning in framtiden genom molekylär gastronomi! Det är roligt, spännande och imponerande att göra molekylära rätter hemma.