Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Originalet i ny tappning

Nu kommer Muurikkas nya stekhällsset - en familj med flera olika storlekar, i ny design som utgår från användaren.
Alla set har smarta funktioner som gör matlagningen rolig och smidig. Detaljerna är noga utvalda med tanke på material, kvalitet och funktion.

SMARTA FUNKTIONER OCH STILREN DESIGN

Alla Muurikkas nya stekhällsset består av ett stadigt stativ i metall, emaljerad gasolbrännare med integrerad tändning, två eller tre gasolringar
samt en stekhäll. Sidobord, redskapskrokar, skyddsöverdrag, stekspadar, lock och olika pannor finns som tillbehör.

 

Välj den som passar dig. Varje set är komplett med stekhäll i varmvalsat stål, emaljerad gasolbrännare, stadigt stativ i metall med vindskydd och en praktisk
hylla för förvaring. Gasolbrännaren har vred med integrerad tändning och värmen regleras individuellt på de två eller tre gasolringarna, vilket ger möjlighet
till olika temperaturzoner på hällen. Redskapen är tillverkade i rostfritt stål, med handtag av FCS-certifierat rökt ask. Ett tåligt, hårt och vackert träslag som
är värmebehandlat för lång livslängd. Unna dig själv eller ge bort till någon som uppskattar en god måltid i skogen, vid havet eller i trädgården.

PICKNICK-STEKHÄLL

Picknick-modellen passar perfekt för placering på bordet eller att ta med på utflykten. I setet ingår stekhäll, Ø48 cm. Gasolbrännaren har
två steglöst justerbara vred som styr värmen på de två gasringarna oberoende av varandra. 
Setet fungerar också utmärkt att kombinera
med våra övriga små och medelstora hällar och pannor. Stativ och vindskydd i svartlackerat stål.

 
Laga mat ute i naturen kan vara något av det mest naturliga för oss människor. Historiskt sett är inomhusköket en relativt ny idé som har fått sitt fäste först de senaste århundradena. Kanske är det just därför som det är så härligt att laga mat på Muurikkas utekök och stekhällar. Produkter från Muurikka håller alla en hög kvalitetsnivå. Matlagning med Muurikka är en upplevelse som erbjuder god mat och gemenskap, frisk luft och inte att förglömma - glädjen över att vara utomhus i naturen!

Muurikka grundades i Finland på 1970-talet. Historien bakom varumärket är ganska lustig berättelse. Allt började när Mikko Kahelin en dag blev sugen på pannkakor. När han inte kunde hitta några bra stekpannor kontaktade han sin gode vän Reijo Sistonen. Reijo arbetade då vid en fabrik med tillverkning av bensintankar och hade således en gedigen kunskap inom metallindustrin. Med överblivet material från produktionen tillverkade han en stekpanna. Resultatet blev överraskande bra och mottogs positivt hemma hos bägge familjerna. Ryktet om stekpannan spred sig bland bensinmackar och en kväll efter några snaps la en av dem en order på 2000 stekpannor. När baksmällan dagen efter infann sig ändrades ordern som krympte till 1000 stekpannor… Det var startskottet till Muurikkas framgångssaga.

Grundidéen - om att kunna laga mat ihop med familj och vänner och samtidigt njuta av naturen får man ju ändå säga att de har lyckats förmedla. Idag är Muurikka synonymt med stekhällar och utekök.

Hos oss på Bagaren och Kocken kan du enkelt handla dina Muurikka favoriter online. Vi har ett brett sortiment och erbjuder allt från gasolbrännare, stekhällar, sommarkök till grillredskap och överdrag från Muurikka.

FRÅGOR OCH SVAR OM MUURIKKA

Hur bränner man in stekhällen?

Innan man kan börja använda sin Muurikka stekhäll på riktigt behöver man bränna in den. Börja med att hetta upp stekhällen tills det att den börjar bli mörkare i färgen. Använd därefter ett osaltat stekfett på hela den varma hällen. Du kan köpa ett stekfett med just det här syftet från Muurikka hos oss.

Hur gör man rent stekhällen?

Låt stekhällen stå kvar på brännaren efter användning och häll vatten i. På så vis blir det enklare att skrubba bort matrester. Torka hällen med hushållspapper och smörj in stekytan med ett neutralt matfett.

Kan man få bort rost från stekhällen?

Ja. Använd stålull eller liknande och skrapa bort rosten. Bränn sedan in stekhällen på nytt så borde den fungera perfekt.

Hur förvarar jag min stekhäll?

Förvara din stekhäll torrt. Om den ska förvaras under en längre tid är det bra om du först rengör den.Torka av och smörj sedan in stekhällen (Muurikka Silava Stekfett på tub). För bästa resultat bör den även hettas upp efteråt, då avdunstar fukten och fettet skyddar mot rost.

Hur använder jag min paellapanna?

  1. Börja med att noga läsa och följa underhållningsanvisningarna som medföljer paellapannan. På så vis förlänger du livslängden på din panna.
  2. För att komma igång och använda paellapannan avlägsnar du det tillfälliga rostskyddet genom att koka upp vatten i den. Tvätta sedan rent med diskmedel och vatten. För att undvika rost torkas pannan efteråt.
  3. Hetta sedan upp paellapannan och smörj insidan med olja/stekfett. Det ska bildas en brunspräcklig bränd fettyta och den skyddar mot rost samt förbättrar stekegenskaperna.
  4. I fortsättningen ska pannan endast tvättas med varmt vatten eller genom att du kokar upp vatten i den (med diskmedel förstörs den skyddande fettytan). Om det fastnar matrester avlägsnar du dem genom att de blötläggs och sedan skuras de bort med hjälp av stålull.
  5. Om rost uppstår tar du lättast bort det med stålull och sedan ska paellapannan fettbehandlas på nytt.
Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken