Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Utvalda kampanjprodukter

Ooni Volt 12 elektrisk pizzaugn

Pizzaugnen Ooni Volt kan användas både inomhus och utomhus. På så sätt behöver du inte tända våt ved eller komma ihåg att byta ut gasflaskan.
Det är bara att koppla in den i vägguttaget så är den varm på nolltid. Den största fördelen är att du kan använda den inomhus, så att du inte behöver
stå ute och frysa på vintern när du vill baka pizza, naanbröd, pita, foccacia eller vad du nu kan tänka dig tillaga i din Ooni Volt. 

En deg för allt

Om man letar runt på internet efter en bra deg kan det snabbt bli väldigt nördigt. Det blir nästan en vetenskap, men frukta inte - vi hjälper dig.
Vi har en deg som är lätt att använda och lätt att arbeta med. Det bästa av allt är att du kan använda den på många olika sätt med din pizzaugn.
Nedan bjuder vi tillsammans med Thomas Alcayaga på Detroit-Style Deep Pans, klassiska pizzor och fluffigt focaccia. 

Deg

Du behöver

  • 1 kg tipo 0-mjöl (eller annat mjöl med hög proteinhalt)
  • 650 g vatten
  • 12-25 g jäst
  • 22 g salt

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser till degen (minus salt) i skålen till mixern.
  2. Knåda i ca 10 minuter tills degen är ganska smidig. Tillsätt salt och knåda i ytterligare 5 minuter.
  3. Låt degen jäsa i 30 minuter, vilket främst är för att degen ska slappna av.
  4. Dela nu upp degen i lämpliga storlekar. Rulla dem till bollar för att strama upp dem något. Om du vill baka degen direkt, låt den vila i ytterligare en halvtimme i rumstemperatur.

Tips

  1. Jäsning: degen har fördelen att den kan användas efter en snabb jäsning på en timme. Om du vill ha mer smak i degen kan du låta den jäsa i kylen i 1-3 dagar, låt den bara vila i rumstemperatur i 30 minuter innan bakning. Ju längre jästid, desto mer smak. Om du planerar att baka samma dag, använd 25 gram jäst till 1 kilo mjöl. Om du vill att degen ska jäsa i kylen, halvera mängden jäst.
  2. Förvaring i frys: Istället för att kyla degbollarna kan du också lägga dem i en fryspåse och lägga in dem i frysen efter den första jäsningen. Sedan är det bara att ta ut dem och låta dem tina i kylen dagen innan du vill använda dem.

Detroit-style pizza

Detroit-style pizza med korv och blåmögelost

Detroit-style pizza är en rektangulär panpizza med tjock, krispig och seg botten. Den är traditionellt toppad med mozzarella eller Wisconsin brick cheese, som karamelliseras mot den högkantade, tunga rektangulära pizzan. 1 portion deg passar till pizzapannan. 

Du behöver

  • 1 dl pizzasås
  • 100 g mozzarella i tärningar
  • 125 g tunt skivad korv (här pepperoni, chorizo och en italiensk salami)
  • 50 g blåmögelost
  • 50 g oliver
  • 3 msk pesto till servering

Gör så här

  1. Bred ut degen i en pizzapanna som är smord med lite olja.
  2. Låt den vila i 15 minuter och sträck sedan ut den igen. Degen kan ibland dra ihop sig lite.
  3. Bred ut tomatsåsen och sedan hälften av mozzarellan på degen. Lägg nu på korv, oliver, blåmögelost och resten av mozzarellan.
  4. Förvärm ugnen till 200 grader. Baka först pizzan i 12 minuter. Höj sedan temperaturen till ca 300 grader och grädda tills pizzan börjar få små karamelliserade fläckar.
  5. Ta ut pizzan ur ugnen och låt den vila i 5-7 minuter innan du skär upp den. Fördela peston över pizzan för extra smak.

Varm sallad med focaccia

Focaccia

1 portion deg som passar till din Ooni Detroit-Style Pizza Pan

Du behöver

  • 3-4 msk olivolja
  • 1 tsk medelhavssalt
  • 2 rosmarinkvistar

Gör så här

  1. Smörj formen med lite olja. Lägg degen i formen och sträck ut den något.
  2. Låt den vila i 1,5 timme på bordet tills den är mycket lätt och fluffig.
  3. Häll resten av oljan över degen tillsammans med rosmarin och salt.
  4. Tryck små hål i degen med fingrarna. Ställ in formen i en förvärmd ugn på 225 grader och grädda i ca 12 minuter. Höj värmen till 300 grader och grädda i ytterligare 3 minuter tills focaccian har fått färg.
  5. Ta ut brödet ur ugnen och lägg det på ett galler för att svalna något - det ger en härligt krispig botten.

Varm sallad

Du behöver

  • 1 rödlök
  • 2-3 sötpotatisar
  • 150 g brysselkål
  • 1/4 rödkål
  • 1/2 fänkål
  • 4 fikon
  • Färsk basilika
  • 2-3 msk balsamico-glasyr
  • Olivolja, salt och peppar

Gör så här

  1. Skiva rödlöken i tunna klyftor, sötpotatisen i mindre bitar och brysselkålen i halvor.
  2. Lägg grönsakerna i en pizzapanna. Vänd runt med lite olivolja, salt och peppar.
  3. Baka i en förvärmd ugn på 250 grader i ca 15 minuter. Gräddningstiden varierar beroende på grönsakernas storlek, så håll ett öga på dem.
  4. Skiva kålen och fänkålen tunt på en mandolin. Skär fikonen i fjärdedelar. Vänd ihop med de varma grönsakerna.
  5. Toppa med basilika, salt, peppar, olivolja och balsamicoglaze.
  6. Servera omedelbart.

Pizza med pumpa

Pizza med pumpa

1 pizza på en boll av deg

Du behöver

  • 3-4 msk tomatsås (här gjord med gula tomater)
  • 50 g hokkaidopumpa skivad tunt på en mandolin
  • 25 g ricottaost
  • 1 salsiccia-korv
  • 10 g parmesanost
  • Färsk basilika
  • Olivolja
  • Nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Förvärm ugnen till 400 grader.
  2. Rulla bollen i lite extra mjöl. Arbeta sedan ut den tunt på bordet med händerna. Tryck den först tunn i mitten och sträck den sedan större.
  3. Bred först ut tomatsåsen på pizzan, sedan pumpa, ricottaost, salsiccia och parmesan.
  4. Toppa med basilika, olivolja och peppar.
  5. Grädda pizzan i ca 2 minuter tills kanterna och bottnen har fått lite färg.

ooni-logo.png

Ooni

Ooni grundades av makarna Darina Garland och Kristian Tapaninaho. De lagade ofta pizza hemma, men tyckte inte att den blev så bra som den kunde bli. De gav sig ut på jakt efter en vedeldad pizzaugn, men alla de hittade var både stora och dyra. De insåg att de hade korn på något stort, skapade en egen prototyp och satte igång. Så föddes Ooni – en snabb, prisvärd och portabel pizzaugn av hög kvalitet.

Sedan Ooni lanserade sin första pizzaugn har de vuxit till ett mångfaldigt prisbelönt företag och säljer sina produkter över hela världen. Ett bra val för dig som vill ha en kompakt och effektiv pizzaugn. Med Ooni blir det enkelt att baka pizza, oavsett om det är till en extra lyxig vardagsmiddag eller när du vill bjuda hem dina nära och kära på pizzafest.

Baka pizza som på restaurang
En pizzaugn har många fördelar och gör det otroligt enkelt att baka pizza hemma. Den kan nämligen nå upp i temperaturer som din vanliga ugn bara kan drömma om. Det ger en pizzabotten som blir otroligt krispig och god – precis som på restaurang. Du kan servera pizzan alldeles nygräddad, och dessutom välja själv exakt vad du vill ha på. Perfekt för dig som gärna bjuder in vänner och familj till härliga hemmamiddagar.

Självklart kan du använda din pizzaugn även för andra ändamål. Många utnyttjar eftervärmen för att baka bröd eller annat som ska gräddas i ugn medan temperaturen sakta sjunker. På så vis kan du ta vara på all energi och laga mat på ett energimedvetet sätt. Du kan även använda din vedeldade Ooni-ugn för att grilla och ge köttet en rökig smak.

Njut av härliga stunder i trädgården
När sommaren kommer är det otroligt härligt att laga mat utomhus. Varför inte samla familjen i trädgården, njuta av det varma vädret och laga maten utomhus? Men glöm hamburgarna på grillen! Med en Ooni pizzaugn får du ännu fler möjligheter.

Att grädda en pizza tar bara 60-90 sekunder, vilket gör att du snabbt och smidigt kan baka pizzor till många. Samtidigt kan du låta dina gäster vara med i processen och välja sina egna toppings! Enkelt, roligt och gott.

Att välja pizzaugnen framför grillen har även praktiska fördelar. Oonis pizzaugnar rengör nämligen sig själva (till skillnad från en grill, som ofta behöver borstas och rengöras ofta). Eftersom ugnen når så höga temperaturer, så försvinner det allra mesta av resterna efter bara ett par minuter. Det ger dig mer tid att äta, dricka, umgås och njuta av sommarens härliga dagar.

Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken