Ostron är inte helt enkelt att äta. Få gillar upplevelsen första gången. Det kan upplevas som slemmigt och lite som att få en kallsup. Sen testar man det en andra gång och det kanske inte är så farligt ändå. Tredje gången gillar man det faktiskt lite och man börjar kunna skönja en smak som man inte uppfattat innan. Sen är man fast.
Ostron är lyxigt, somrigt fräscht och en perfekt förrätt som man lätt kan imponera med. Då krävs det dock att man öppnar ostronen själv. Att öppna ostron kan vara lite knepigt, men med en ostronkniv som är rejäl och specialgjord för uppgiften går det lättare. Ostronknivar har ett kort litet rejält blad som lätt kommer in i ostronet men som ändå har kraften att bända upp ostronet. I alla fall en bra ostronkniv. Har man en ostronkniv av för dålig kvalitè riskerar den att gå sönder eller att inte göra jobbet tillräckligt bra. Det behöver du inte oroa dig för om du köper din ostronkniv hos oss.
På Bagaren och Kocken har vi ostronknivar i hög kvalitet från de bästa knivtillverkarna. Genom att öppna ostron själv hemma med en ostronkniv kan man skapa en wow-faktor och imponera på gäster.
Vi har även praktiska ostronset för hela upplevelsen.