Varje säsong är grillsäsong – detta är nyckelordet bakom Outdoorchef. Köken kan ställas på terrassen, i trädgården eller på altanen, var än det finns gott om plats för trevliga samanställningar med dina nära och kära. Matlagningen går från att vara en tidskrävande uppgift till att vara en trevlig stund tillsammans med gästerna. All som kan grillas bör grillas – och allt kan grillas.
Outdoorchef är populära runt om hela världen och detta av en bra anledning. Mike Lingwood står bakom verksamheten och hans mål var att skapa mycket mer än bara en grill. Han ville skapa en fantastisk grillupplevelse som innebar en hälsosam och mångsidig grillkultur. Utifrån detta uppstod gasol-kolgrillen. Det kommer inte som någon överraskning att gasol-kolgrillen blev en världssuccé. Efter detta blev Outdoorchef berömt.
Direkt grillning
Namnet indikerar vad det innebär med direkt grillning, när maten ligger direkt på värmekällan. Tack vare de höga temperaturerna så får steken en vacker och läcker stekyta. Detta sätt är alltså perfekt för kött som ska stekas under en kort tid.
Indirekt grillning
När man talar om indirekt grillning cirkulerar värmen omkring maten. Tack vare locket så omvandlar du din grill till en varmluftsugn. Detta sätt är perfekt för att tillaga det som kräver lägre temperaturer under en längre tid, samt fisk eller en krispig pizza.