
Kålhyvel (Krauthobel) 60 x 23 x 5 cm
Kålhyvel (Krauthobel) 60 x 23 x 5 cm
Tillverkad av bok och laminat. Tre kraftiga rostfria knivar skär kålhuvudet snabbt och effektivt till strimlor.
Kan användas till alla typer av täta kålhuvuden.
Mått 60 x 23 x 5 cm.
Recept på egen surkål:
Strimlad vitkål stöts med grovt salt så att den vätskar sig. Dofilus hjälper till att syra kålen. En rostfri hink eller stor bunke och en potatisstöt är bra redskap. Receptet går mycket bra att dubbla.
Det här behövs till 4 - 5 liter surkål:
2 kg vitkål
2 msk grovt salt
2 msk Dofilus
Gör så här:
Klyv kålhuvudet. Skär bort stammen och strimla kålen fint. Lägg lite av kålen i en hink och strö över lite av saltet. Stöt med förslagsvis en potatisstöt så att kålen vätskar sig lite. Lägg på ytterligare lite kål och salt och stöt och upprepa tills all kål och salt är färdigstött.
Över sista lagret kål hälls Dofilus. Lägg en tallrik och en tyngd ovanpå så att vätskan täcker kålen. Om inte, tillsätt lite saltat vatten.
Låt kålen stå i rumstemperatur ca två veckor. Kontrollera då och då att vätskan fortfarande täcker kålen. Om det har bildats ett slags vitt mögel tas det översta lagret bort.
Efter ca två veckor är kålen färdigjäst, och håller sig då ca en månad i kylskåp.
Mer information om Kålhyvel (Krauthobel) 60 x 23 x 5 cm
Daniel
två år sedan
En mycket bra makuleringsenhet. Jag hade en liknande tidigare, men denna är mycket bättre med tanke på utförande och användning, allt är som det ska vara, solid utförande och väl profilerade skärknivar. Jag rekommenderar den till alla som överväger att köpa en sådan makuleringsmaskin.
Sur
fem år sedan
Stor besvikelse när varan landade hemma. Det vita "glidbrädet" som jag trodde var hållbar plast i storköksmodell var målad spånskiva (eller liknande). Det kommer aldrig att hålla i längden. skickar tillbaka direkt.
Goran
fem år sedan
Kålhyvel. Jag har länge varit ute efter en mandolin som hjälper mig att strimla surkål av hela surkålshuvuden som jag gör själv. Jag surar hela kålhuvuden. Jag testade mandolinen och den fungerade utmärkt även när kålen var mjukare. Strimlade ner ca 20 kg på en kvart. Gäller att fixera mandolinen och hitta rätt tryck när man strimlar. Jag löste det genom två skruvar som jag fäste på undersidan av ramen. Om det är något jag saknar så är det kanske en tryckplatta för de sista bitarna. Var försiktiga, det är vasst. Rekommenderas varmt och andas kvalitet