Brödkniv med Fibroxhandtag 26 cm

Brödkniv med Fibroxhandtag 26 cm

458 kr
Finns ej Göteborgsbutiken

En fantastisk bröd och bagarekniv från Victorinox med ett bekvämt greppsäkert handtag av Fibrox, den professionella benämningen är konditorkniv.

Den ligger mycket smidigt i handen och blir därför lätt att arbeta med. Bladets längd är 26 cm vilket ger en totallängd på 38 cm. Den sågtandade klingans bredd är 4,2 cm och det stansade bladet av rostfritt kvalitetsstål är 2,1 mm tjockt.

Knivens egenskaper gör den idealisk för att skära både mjukt och frasigt bröd utan att det trasas sönder.

Ursprungligen utformades kniven för att passa konditorns behov av att skära tårtbottnar, lyfta isär dessa och att lägga ut tårtfyllning men också bre ut och jämna till grädde och glasyr på tårtor och bakelser.

Paradoxalt nog stoltserar många kockar med denna kniv och anger att den är deras favoritkniv eftersom den är så allsidig, den är inte bara en kniv utan också stekspade, dekorations- och uppläggningsredskap.

Om man vill skärpa till det, kan man säga att kniven besjälar allt det Bagaren och Kocken står för. 

Victorinox Fibrox-serien är världsomspännande välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.

Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.

Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.

Fri frakt över 500 kr*
365 dagars öppet köp
Experter sedan 2005
Recensioner
5.0 Baserat på 27 betyg
Ann Christin S
Vilken fantastisk kniv. Så underbart att äntligen kunna skära färskt surdegsbröd utan problem. Anbefaller denna!!!!
Eli K
Så glad att jag hittade rätt brödkniv! Den gamla har tjänat mig troget sedan 1994, så den ska nu få lättare uppgifter😄😊Den har varit oumbärlig.
Översatt från Norska
Gertrud
Stämmer bra med produktbeskrivning. Går jättelätt att skära mina surdegsbröd
Gertrud
Victoriknox brödkniv. Jättebra att skära med, går lätt igen mina surdegsbröf
Brödkniv med Fibroxhandtag 26 cm

En fantastisk bröd och bagarekniv från Victorinox med ett bekvämt greppsäkert handtag av Fibrox, den professionella benämningen är konditorkniv.

Den ligger mycket smidigt i handen och blir därför lätt att arbeta med. Bladets längd är 26 cm vilket ger en totallängd på 38 cm. Den sågtandade klingans bredd är 4,2 cm och det stansade bladet av rostfritt kvalitetsstål är 2,1 mm tjockt.

Knivens egenskaper gör den idealisk för att skära både mjukt och frasigt bröd utan att det trasas sönder.

Ursprungligen utformades kniven för att passa konditorns behov av att skära tårtbottnar, lyfta isär dessa och att lägga ut tårtfyllning men också bre ut och jämna till grädde och glasyr på tårtor och bakelser.

Paradoxalt nog stoltserar många kockar med denna kniv och anger att den är deras favoritkniv eftersom den är så allsidig, den är inte bara en kniv utan också stekspade, dekorations- och uppläggningsredskap.

Om man vill skärpa till det, kan man säga att kniven besjälar allt det Bagaren och Kocken står för. 

Victorinox Fibrox-serien är världsomspännande välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.

Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.

Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.

Brödkniv med Fibroxhandtag 26 cm