Finns det någonting bättre än en god färsk pasta med en riktigt god sås? Att köpa pasta i butiken tar dig inte precis
till Toscanas frodiga landskap, Roms kullerstenar, Milanos puls, Sardiniens fiskelägen eller till Venedigs broar på samma
sätt som en färsk pasta kan göra. Många tror att det är svårt och tidskrävande att göra sin egen pasta - men det behöver
det inte alls vara! Med en pastamaskin blir det både roligt och enkelt att göra egen pasta - och resultatet blir så bra!
Finns det någonting bättre än en god färsk pasta med en riktigt god sås? Att köpa pasta i butiken tar dig inte precis till Toscanas frodiga landskap, Roms kullerstenar, Milanos puls, Sardiniens fiskelägen eller till Venedigs broar på samma sätt som en färsk pasta kan göra. Många tror att det är svårt och tidskrävande att göra sin egen pasta - men det behöver det inte alls vara! Med en pastamaskin blir det både roligt och enkelt att göra egen pasta - och resultatet blir så bra!
1. Knåda degen ordentligt för att få rätt flexibilitet i pastan, ca 10-15 min.
2.Salta vattnet rejält. 10 g salt per 1 liter vatten och 100 gram pasta är en bra riktlinje.
3. Tålamod - Testa dig fram - Inte för klibbig och inte för stum. Du kan reglera enkelt med att tillsätta mjöl eller vatten. Torr = mer vatten. För blöt – mer mjöl. Är den för torr så kan du ta olivolja på händerna och knåda degen.
4 portioner
Till servering