Fri hemleverans på order över 700 kr Fri hemleverans på order över 700 kr
Köksredskap & design på nätet
Fri frakt över 500,-
Snabba leveranser
365 dagars öppet köp
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Pizzasten / Baksten

 

Med en baksten kan du baka pizza med krispig och genomgräddad botten, mjuka tortillas och underbara matbröd i din vanliga elugn.
Med en baksten eller ugnssten som en del också kallar det är det lätt att få perfekt resultat. Bakstenen gör att temperaturen i ugnen hålls på en hög och jämn nivå, vilket är ett måste för att lyckas med matbröd. Du kan grädda direkt på bakstenen eller använda bakplåtspapper.

Bakstenen är idealisk att använda när du vill göra pizza, tortillas, pitabröd, tunnbröd, knäckebröd eller liknande bröd som kräver en kort och mycket het gräddning.

En pizzasten skapar ett så fantastiskt resultat i ugnen hemma att man ibland tror att man sitter med en stenugnsbakad pizza på en piazza i Rom eller Neapel. En lite läskig men helt otrolig känsla. Att på några sekunder förflytta sig flera hundra kilometer söderut. Det är möjligt med en pizzasten.

Köp din pizzasten eller baksten online hos oss på Bagaren och Kocken. Vi har bakstenar till bra priser av högkvalitet. Bakstenar och pizzastenar som gör resultatet vid bakningen lika gott som om brödet hade bakats i en äkta stenugn. 

 

Grilla på baksten

En baksten gör det lättare att få perfekt resultat när man bakar pizzan på grillen. Stenen ger en snabb undervärme vilket är förklaringen till att bottnen blir extra spröd.

Det är viktigt att grillen är riktigt het, den bör komma upp till 250º. Briketter är att föredra eftersom vanlig grillkol brinner ut för fort. Fördela briketterna runt kanten på grillen, och lägg bara några enstaka i mitten. Eller använd gasolgrill.

Lägg bakstenen i mitten på gallret och lägg på locket. Stenen måste bli riktigt het innan pizzadegen läggs på. Om du inte har en baksten går det också bra att använda en lätt smord stor stekpanna som tål ugnsvärme eller en paellapanna. Men tänk på att de är tunnare än bakstenen, så pizzan blir klar fortare. Tänk också på att pizzorna kanske inte blir lika stora. Pizzorna ska grillas
med locket på för att också få värme från ovansidan.

Ett bakplåtspapper underlättar när man ska skjuta över pizzor på stenen från t ex en plåt.

GRILLA DIN PIZZA

Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Fri frakt när du handlar för över 499 kr.
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Behöver du hjälp?
Du kan alltid nå oss genom att ringa fram till klockan 16:00, men kom ihåg att du kan även skicka oss ett email genom att klicka på länken nedan.
031-25 22 22