Många har pizza som sin favoriträtt, därför vill man gärna kunna få till ett perfekt resultat när man gör den italienska rätten hemma. Om du ska göra en pizza så lik den vi är vana vid så är en hög temperatur viktigt. När du använder en pizzaugn för att grädda din favoritpizza så kommer du snabbt och enkelt att kunna servera den. Tillagningstiden är mellan en och två minuter för en normalstor pizza. Temperaturen ska helst ligga runt 400–500°C för att garantera en kort tillagningstid. Det slutgiltiga resultatet kommer inte annat en att bli fantastiskt. Du kommer garanterat att få en spröd skorpa utan att den blir bränd. Du kan även vara lika säker på att toppingen är varm och osten smällt. Detta återigen tack vara den höga temperaturen och korta tillagningstiden.
Transportabel
Du kan alltid göra en läcker och välsmakande pizza när du inte är hemma med en transportabel pizzaugn. En av de populäraste modellerna för att kunna ta den med sig är Ooni. De transportabla modellerna blir snabbt varma och finns både med gas eller kol, man väljer det som man föredrar.
Fristående i trädgården
Det kan vara en fördel att investera i en utomhus stenugn till trädgården. Det gör det lite mysigt i trädgården – särskilt på sommaren. Det blir inte mycket enklare än detta att grädda läckra pizzor än med detta. Samtidigt kan stenugnen också användas som en vanlig grill.
Till köket
Om du inte har en trädgård eller kanske helt enkelt inte vill grädda pizzan utomhus passar en pizzaugn för inomhusbruk bättre. Exempel på en pizzaugn är The Smart Ove Pizzaiolo från Sage som har samma egenskaper som en stenugn. På så sätt kan du snabbt tillaga en spröd pizza hemma i köket.
Som tillbehör till grillen
En baksten gör det enklare att få ett perfekt resultat om du väljer att grädda den på grillen. Stenen blir snabbt varm på undersidan vilket gör att pizzabottnen blir extra spröd. Det är viktigt att grillen blir mycket varm – den ska nå upp till 250°C.
👩🏼🍳 Ha mjöl på pizzaspaden:
Pizzadeg blir lätt mycket klistrig. Därför så kan du strö mjöl på din pizzaspade av trä och torka av överskottet med lite papper innan du lägger på degen. Var dock försiktig så att du inte har för mycket mjöl, annars så riskerar du att den bränns och smakar bittert.
🍕 Dekorera direkt på spaden:
När du har strött mjöl på pizzaspaden (av trä) lägger du degen på den så kan du sedan dekorera den med sås och topping direkt på spaden. På så sätt slipper du att förstöra formen och att toppingen faller av.
✋🏼 Spara på toppingen:
När det kommer till pizzatopping så är ”less is more”-principen helt korrekt. För om du lägger för mycket topping på pizzan så riskerar du att bottnen blir blöt och sladdrig. Likaväl så bör du också se till att få ut så mycket vätska som möjligt ur mozzarellan, grönsakerna och liknande då dessa också kan bidra till en blöt bottnen. Se till att ha en kant på cirka 1 centimeter där du inte har några ingredienser på, detta så att kanten kan resa på sig..
🌡️ Konstant temperatur:
Mellan 400°C - 500°C är perfekt temperatur för att grädda din napolitanska pizza. Några pizzaugnar kan komma upp till hela 800°C. Det viktigaste är att värmen är konstant. Detta så att din pizza blir jämnt gräddad samt så att den inte blir bränd.
🔄 Rotera regelbundet:
Detta gäller för pizzaugnar där man använder sig av gas och trä. Den kraftigaste värmen kommer nämligen från en riktning. Därför är det viktigt att du vänder på pizzan fyra gånger under gräddningen så att hela pizzan gräddats jämnt.
Allt du behöver för att göra den perfekta pizzan hittar du från Ooni. De har fokuserat på pizzaugnar och tillhörande tillbehör. Därför kan du vara säker på att det är produkter som fungerar som de ska. De innovativa pizzaugnarna gräddar perfekt pizza på endast en minut – du behöver endast förbereda dina favoritpizzor så kan de snart serveras. Engelska Ooni är ett av de populäraste märkena inom pizzaugnar.
Det kanske inte är Sage man tänker på i första hand när man diskuterar pizzaugnar. Ändå så har de skapat en pizzaugn till köket som snabbt har tagit marknaden med storm. Heston Blumenthal, den världskända kocken, har tillsammans med Sage tagit fram produkterna. De lägger stort fokus på både kvalitet och användarvänlighet. Därför är pizzaugnen från Sage perfekt om man inte har möjligheten att ha en pizzaugn utomhus.
Danska Dangrill ger dig den perfekta grillupplevelsen varje gång. Det inkluderar självfallet också pizzaugnen. Därför kan du enkelt bjuda in familj och vänner till en pizzakväll med många olika välsmakande sorter. Pizzaugnen från Dangrill är anpassad för att användas utomhus. Därför krävs det att du har en trädgård som du kan montera dem i. De är tillverkade i en elegant och naturlig design som passar alla nordiska hem.
Detta är en klassisk pizzadeg som man gör dagen innan man bakar sin pizza. Du kan ha degen i kylen i upp till 3 dygn innan du använder den – den blir bara godare av att vila länge.
Vedeldade pizzaugnar ger en unik smakprofil till pizzan genom att tillföra en distinkt rökig smak. Ugnen kräver visserligen en del tid och arbete, men den möjliggör höga temperaturer, vilket resulterar i snabb, jämn och krispig tillagning. Om du strävar efter en autentisk smakupplevelse och älskar den rustika känslan som vedeldade ugnar ger, är detta det perfekta valet för dig.
Gasolugnens jämna och konstanta låga ger en kort uppvärmningstid och perfekta resultat. Den jämna värmefördelningen resulterar i en perfekt bakad deg, krispig skorpa och perfekt tillagade tillbehör. Om du föredrar en smidig uppvärmning med en snabb och jämn tillagningstid är gasolugnen ett utmärkt val för dig.
Elektriska pizzaugnar erbjuder mångsidighet och bekvämlighet för hemmabagaren. De är mindre och lättare att hantera än traditionella ugnar, trots det kan elektriska pizzaugnar nå höga temperaturer på kort tid vilket ger en snabb tillagningsprocess. En elektrisk pizzaugn ger dig möjligheten att finjustera inställningar efter dina preferenser vilket gör det möjligt för dig att göra allt från italienska till amerikanska pizzor.
En pelletsdriven pizzaugn ger dig den vedeldade smaken på kortare tid än med en vedeldad pizzaugn. Träpellets gör det möjligt att nå rätt temperatur utan lång förvärmningstid, vilket gör dem idealiska för den som är hungrig och otålig. Trots den snabba tillagningstiden kompromissar inte pelletsugnar med smaken, utan erbjuder fortfarande den autentiska vedeldade smaken och konsistensen som vi alla älskar.
Transportabel
Du kan alltid göra en läcker och välsmakande pizza när du inte är hemma med en transportabel pizzaugn. En av de populäraste modellerna för att kunna ta den med sig är Ooni. De transportabla modellerna blir snabbt varma och finns både med gas eller kol, man väljer det som man föredrar.
Fristående i trädgården
Det kan vara en fördel att investera i en utomhus stenugn till trädgården. Det gör det lite mysigt i trädgården – särskilt på sommaren. Det blir inte mycket enklare än detta att grädda läckra pizzor än med detta. Samtidigt kan stenugnen också användas som en vanlig grill.
Till köket
Om du inte har en trädgård eller kanske helt enkelt inte vill grädda pizzan utomhus passar en pizzaugn för inomhusbruk bättre. Exempel på en pizzaugn är The Smart Ove Pizzaiolo från Sage som har samma egenskaper som en stenugn. På så sätt kan du snabbt tillaga en spröd pizza hemma i köket.
Som tillbehör till grillen
En baksten gör det enklare att få ett perfekt resultat om du väljer att grädda den på grillen. Stenen blir snabbt varm på undersidan vilket gör att pizzabottnen blir extra spröd. Det är viktigt att grillen blir mycket varm – den ska nå upp till 250°C.
Detta är en klassisk pizzadeg som man gör dagen innan man bakar sin pizza. Du kan ha degen i kylen i upp till 3 dygn innan du använder den – den blir bara godare av att vila länge.
När du har strött mjöl på pizzaspaden (av trä) lägger du degen på den så kan du sedan dekorera den med sås och topping direkt på spaden. På så sätt slipper du att förstöra formen och att toppingen faller av.
Detta gäller för pizzaugnar där man använder sig av gas och trä. Den kraftigaste värmen kommer nämligen från en riktning. Därför är det viktigt att du vänder på pizzan fyra gånger under gräddningen så att hela pizzan gräddats jämnt.
Mellan 400°C - 500°C är perfekt temperatur för att grädda din napolitanska pizza. Några pizzaugnar kan komma upp till hela 800°C. Det viktigaste är att värmen är konstant. Detta så att din pizza blir jämnt gräddad samt så att den inte blir bränd.