Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Fördelarna med en pizzaugn

Många har pizza som sin favoriträtt, därför vill man gärna kunna få till ett perfekt resultat när man gör den italienska rätten hemma. Om du ska göra en pizza så lik den vi är vana vid så är en hög temperatur viktigt. När du använder en pizzaugn för att grädda din favoritpizza så kommer du snabbt och enkelt att kunna servera den. Tillagningstiden är mellan en och två minuter för en normalstor pizza. Temperaturen ska helst ligga runt 400–500°C för att garantera en kort tillagningstid. Det slutgiltiga resultatet kommer inte annat en att bli fantastiskt. Du kommer garanterat att få en spröd skorpa utan att den blir bränd. Du kan även vara lika säker på att toppingen är varm och osten smällt. Detta återigen tack vara den höga temperaturen och korta tillagningstiden.

 

4 olika sorters pizzaugn

Transportabel

Du kan alltid göra en läcker och välsmakande pizza när du inte är hemma med en transportabel pizzaugn. En av de populäraste modellerna för att kunna ta den med sig är Ooni. De transportabla modellerna blir snabbt varma och finns både med gas eller kol, man väljer det som man föredrar.

Fristående i trädgården

Det kan vara en fördel att investera i en utomhus stenugn till trädgården. Det gör det lite mysigt i trädgården – särskilt på sommaren. Det blir inte mycket enklare än detta att grädda läckra pizzor än med detta. Samtidigt kan stenugnen också användas som en vanlig grill.

Till köket

Om du inte har en trädgård eller kanske helt enkelt inte vill grädda pizzan utomhus passar en pizzaugn för inomhusbruk bättre. Exempel på en pizzaugn är The Smart Ove Pizzaiolo från Sage som har samma egenskaper som en stenugn. På så sätt kan du snabbt tillaga en spröd pizza hemma i köket.

Som tillbehör till grillen

En baksten gör det enklare att få ett perfekt resultat om du väljer att grädda den på grillen. Stenen blir snabbt varm på undersidan vilket gör att pizzabottnen blir extra spröd. Det är viktigt att grillen blir mycket varm – den ska nå upp till 250°C.


Tips till bakningen

👩🏼‍🍳 Ha mjöl på pizzaspaden:
Pizzadeg blir lätt mycket klistrig. Därför så kan du strö mjöl på din pizzaspade av trä och torka av överskottet med lite papper innan du lägger på degen. Var dock försiktig så att du inte har för mycket mjöl, annars så riskerar du att den bränns och smakar bittert.

🍕 Dekorera direkt på spaden:
När du har strött mjöl på pizzaspaden (av trä) lägger du degen på den så kan du sedan dekorera den med sås och topping direkt på spaden. På så sätt slipper du att förstöra formen och att toppingen faller av.

✋🏼 Spara på toppingen:
När det kommer till pizzatopping så är ”less is more”-principen helt korrekt. För om du lägger för mycket topping på pizzan så riskerar du att bottnen blir blöt och sladdrig. Likaväl så bör du också se till att få ut så mycket vätska som möjligt ur mozzarellan, grönsakerna och liknande då dessa också kan bidra till en blöt bottnen. Se till att ha en kant på cirka 1 centimeter där du inte har några ingredienser på, detta så att kanten kan resa på sig..

🌡️ Konstant temperatur:
Mellan 400°C - 500°C är perfekt temperatur för att grädda din napolitanska pizza. Några pizzaugnar kan komma upp till hela 800°C. Det viktigaste är att värmen är konstant. Detta så att din pizza blir jämnt gräddad samt så att den inte blir bränd.

🔄 Rotera regelbundet:
Detta gäller för pizzaugnar där man använder sig av gas och trä. Den kraftigaste värmen kommer nämligen från en riktning. Därför är det viktigt att du vänder på pizzan fyra gånger under gräddningen så att hela pizzan gräddats jämnt.


Populära märken

 

Allt du behöver för att göra den perfekta pizzan hittar du från Ooni. De har fokuserat på pizzaugnar och tillhörande tillbehör. Därför kan du vara säker på att det är produkter som fungerar som de ska. De innovativa pizzaugnarna gräddar perfekt pizza på endast en minut – du behöver endast förbereda dina favoritpizzor så kan de snart serveras. Engelska Ooni är ett av de populäraste märkena inom pizzaugnar.

 

Det kanske inte är Sage man tänker på i första hand när man diskuterar pizzaugnar. Ändå så har de skapat en pizzaugn till köket som snabbt har tagit marknaden med storm. Heston Blumenthal, den världskända kocken, har tillsammans med Sage tagit fram produkterna. De lägger stort fokus på både kvalitet och användarvänlighet. Därför är pizzaugnen från Sage perfekt om man inte har möjligheten att ha en pizzaugn utomhus.

 

Danska Dangrill ger dig den perfekta grillupplevelsen varje gång. Det inkluderar självfallet också pizzaugnen. Därför kan du enkelt bjuda in familj och vänner till en pizzakväll med många olika välsmakande sorter. Pizzaugnen från Dangrill är anpassad för att användas utomhus. Därför krävs det att du har en trädgård som du kan montera dem i. De är tillverkade i en elegant och naturlig design som passar alla nordiska hem.


Recept

Pizzadeg (6 st)

Detta är en klassisk pizzadeg som man gör dagen innan man bakar sin pizza. Du kan ha degen i kylen i upp till 3 dygn innan du använder den – den blir bara godare av att vila länge.

  • 500 g kallt vatten
  • 5 g jäst
  • 780 g ekologiskt stenmalet vetemjöl
  • 20 g fint havssalt
  • rapsolja
  1. Blanda vatten, jäst och mjöl i en köksmaskin ca 3 minuter på låg hastighet. Öka hastigheten och knåda degen 5 minuter. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 4 minuter.
  2. Lägg degen på mjölat bord och dela i sex lika stora delar. Smörj en plåt med olja.
  3. Rundriv degbitarna (läs mer nedan) och lägg på plåten. Olja försiktigt in ovansidorna. Täck med plastfolie och låt jäsa minst 1 dygn i kylen.
  4. Platta ut degarna i mycket mjöl till valfri storlek och gör pizza.

Tomatsås (cirka 5 dl)

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 kruka basilika
  • olivolja
  • 1/2 msk fint havssalt
  • 1/2 msk råsocker
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 burk hela plommontomater (400 g)
  1. Hacka löken och finhacka vitlöken. Hacka basilikan, både blad och stjälkar. Fräs lök och vitlök i en kastrull med olja. Tillsätt salt, socker, vinäger och peppar. Rör om med en slev.
  2. Tillsätt basilika och tomater. Koka upp och låt småkoka ca 30 minuter. Mixa såsen helt slät. Smaka av och låt koka tills den har blivit ganska fast.
  3. Bred ett tunt lager tomatsås på pizzabottnarna – är det för mycket sås blir de blöta. Använd gärna sås som blir över till pastarätter.

Sparrispizza med prästost

Du behöver:

  • 1 sats pizzadeg
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 dl riven lagrad prästost
  • 250 g grön sparris
  • 4 msk olivolja
  • Nymald peppar, flingsalt
  • Rucola

Gör så här:

  1. Gör pizzadegen enligt grundreceptet.
    Blanda crème fraiche, honung och ost. Bryt av och kasta den nedre grova delen på sparrisen. Skiva sparrisen tunt på längden.
  2. Lägg bakstenen på grillgallret och lägg på locket. Stenen måste bli riktigt het innan degen läggs på.
  3. Arbeta ut degen till pizzor. Bred ostkrämen på pizzorna och fördela sparrisen över. Droppa på olja. Dra några varv med pepparkvarnen och salta lätt.
  4. Lägg över pizzan på bakstenen. Pizzan måste bakas direkt för att fyllningen inte ska blöta upp degen.
  5. Grilla pizzan under lock tills den är frasig och genombakad, ca 8 minuter. Strö på rucola.
Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken
Behöver du hjälp?
Då är du välkommen att ringa eller chatta med oss. Du kan alltid skicka ett email till oss.
Gå till kundtjänst