Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Fira internationella popcorndagen!

Popcorn går att göra på lite olika sätt - på spisen, på grillen, i micron, i popcornmaskinen
eller i en festlig popcornvagn! Om du är en som gillar detta klassiska snacks är den 19/1 verkligen
en dag att fira - då är det den internationella popcorndagen! Vi firar genom att bjuda på
erbjudanden och recept!

RECEPT

Smaksatta popcorn

Hur gott är det inte med varma nypoppade popcorn? Något som gör dem ännu godare
är att smaksätta dem. Här kommer mina favoriter som garanterat imponerar.

Mörk choklad och havssalt

Poppa dina popcorn i olivolja samtidigt som du smälter choklad. Tillsätt en skvätt olivolja i chokladen. Häll över den varma chokladen, tillsätt havssalt och blanda ordentligt.

Fänkål och chili

Använd chiliolja när du poppar dina popcorn. Tillsätt fänkålskärnor medan popcornen är varma. För lite extra styrka kan du strö över lite extra chiliflakes.

Parmesan

Poppa popcornen i en kastrull. Smält 50 gram smör i en annan kastrull. Blanda smör och popcorn och en stor näve parmesanost. Mums!

Kokos- och karamellpopcorn

Poppa popcornen i kokosolja i en kastrull. Häll 1 dl sirap, 1 1/2 dl socker och 1 msk kokosolja i en annan kastrull. Låt det koka upp och koka i 3–4 minuter eller tills det har börjat tjockna. Ta av från värmen och blanda ner 1/2 tsk bikarbonat och häll snabbt över popcornen och blanda. Häll ut popcornen på ett bakplåtspapper och låt svalna.

Popcorn- och nötkrisp

Du behöver:

  • 45 g saltade, poppade popcorn
  • 150 g rostade och saltade makadamianötter, hackade
  • 160 g rostade och saltade jordnötter, hackade
  • 80 g rostade kokosflingor
  • 450 g honung

Gör så här:

  1. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Blanda popcorn, nötter och kokosflingor i en medelstor skål. Klicka honungen i en stekpanna och koka upp på medelvärme. Dra ner värmen och låt honungen sjuda ca 5 minuter eller tills den börjar karamelliseras. (Håll koll, så snart honungen börjar karamelliseras bränns den lätt.)
  3. Häll den heta honungen över popcornmixen och blanda hastigt. Använd en slickepott för att skrapa ut och fördela blandningen på plåten. Täck med ett bakplåtspapper och kavla ut massan till en platta. Ta bort det övre bakplåtspappret och låt kallna. Skär eller bryt i bitar.
Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken