Pour Over

Pour Over är ett spännande sätt att göra ditt favoritkaffe på. Det är perfekt för dig som vill ta din kaffekopp till en ny nivå, men det tar sin tid och tålamod är ett måste när du brygger kaffet. Men som belöning får du ett kaffe som med fantastisk smak där all arom i kaffet verkligen kommer till liv. En kaffekopp du sent kommer att glömma.

Vi har samlat några av de bästa tillverkarna i kaffevärlden för Pour Over-kaffe, till exempel Wilfa, Hario och Aeropress. 

Pour Over

 

Hur lyckas jag med pour over?

 

Ett hantverk som imponerar

Värm upp vattnet. Placera ett filter i bryggaren och häll lite vatten över filtret för att förfukta det, det gör att papperssmaken försvinner. Mal sedan ditt kaffe i en kaffekvarn och lägg det i filtret. Mät upp vattnet och börja sedan med att förfukta även kaffet genom att täcka allt kaffe med lite vatten och sen vänta på att det blommor ut. Låt stå minst 30 sekunder och forsätt sedan hälla hela vattenmängden sakta under 1 och en halv minut. Låt sedan kaffet svalna något innan du serverar eller dricket det - det ger ännu bättre smak!

Prova en Aeropress

Aeropress är en liten handbryggare som alltid imponerar. Mjukt, aromatiskt och fylligt, perfekt kaffe utan några brända toner. Du kan brygga antingen direkt i koppen eller i en mindre kanna. Filtret som sätts i botten är extremt fint och släpper därför inte igenom någon som helst sump vilket i sin tur ger ett lent kaffe. Bryggtiden med en aeropress är också väldigt kort, lite beroende på vilka smaker du vill få fram så brukar det ta allt från 45 sekunder till 2 minuter.

Designen och enkelheten gör den också utmärkt att ta med ut i naturen. Koka bara upp vatten över öppen eld och njut av en kopp i naturen.
 

da Matteo tipsar