Choklad kan ätas året om, det är det inget tvivel om. Genom att göra egen choklad så kan du själv göra dina egna favoriter och kombinera de smaker du älskar. Det kräver ordentliga redskap och en smula tålmodighet att göra egna chokladpraliner. Men du kommer garanterat att älska resultatet.
Det är endast fantasin som sätter gränsen för vad du kan göra i en chokladform. Det finns en hel värld av olika former och mönster. Du kan till exempel göra små hjärtan till jul eller fotbollar till ett barnkalas. Du kan även välja vilken choklad du vill använda och vad de ska innehålla. Så det finns något för varje tillfälle.
Silikon pralinformar
De enklaste chokladformarna att använda sig av. Silikonprodukter håller både för att användas i ugnen och i frysen. De ger betydligt fler möjligheter under användningen. Chokladformarna i silikon är både värmetåliga och flexibla att använda. Likaså åldras inte det elastiska materialet så snabbt. Det som kan vara med silikonformar är att det ibland kan vara svårt att vända ut chokladen.
Plast pralinformar
Ett lite mer krävande material. När du använder en chokladform av hård plast behöver du vara säker på att temperaturen är helt rätt. Annas så riskerar du att inte få ut chokladen. Dock så är det hårda materialet perfekt när du ska skrapa bord den överflödiga chokladen från formen. Samtidigt är de också utmärka för när du vänder dem uppochner för att få ut chokladen.
Temperaturen är nog det viktigaste när du ska smälta choklad. Gör processen enklare genom att använda en elektisk chokladsmältare från Städter, som ser till att chokladen håller en jämn temperatur.
Städter Elektrisk Chokladsmältare