Köksredskap & design på nätet
Fri frakt över 500,-
Snabba leveranser
365 dagars öppet köp
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Choklad kan ätas året om, det är det inget tvivel om. Genom att göra egen choklad så kan du själv göra dina egna favoriter och kombinera de smaker du älskar. Det kräver ordentliga redskap och en smula tålmodighet att göra egna chokladpraliner. Men du kommer garanterat att älska resultatet.

Det är endast fantasin som sätter gränsen för vad du kan göra i en chokladform. Det finns en hel värld av olika former och mönster. Du kan till exempel göra små hjärtan till jul eller fotbollar till ett barnkalas. Du kan även välja vilken choklad du vill använda och vad de ska innehålla. Så det finns något för varje tillfälle.

Olika sorters chokladformar

Silikon pralinformar

De enklaste chokladformarna att använda sig av. Silikonprodukter håller både för att användas i ugnen och i frysen. De ger betydligt fler möjligheter under användningen. Chokladformarna i silikon är både värmetåliga och flexibla att använda. Likaså åldras inte det elastiska materialet så snabbt. Det som kan vara med silikonformar är att det ibland kan vara svårt att vända ut chokladen.

Plast pralinformar

Ett lite mer krävande material. När du använder en chokladform av hård plast behöver du vara säker på att temperaturen är helt rätt. Annas så riskerar du att inte få ut chokladen. Dock så är det hårda materialet perfekt när du ska skrapa bord den överflödiga chokladen från formen. Samtidigt är de också utmärka för när du vänder dem uppochner för att få ut chokladen.

Inspiration: 3 olika recept

Fyllda chokladpraliner med saltkaramell

Form: Silikomart Tartufino

Se receptet här

Fyllda chokladpraliner med passionsfruktcurd

Form: Silikomart Monamour

Se receptet här

Fyllda chokladpraliner med nougatcrunch

Form: Silikomart Flame

Se receptet här


Kontrollera temperaturen: Använd än chokladsmältare

 

Temperaturen är nog det viktigaste när du ska smälta choklad. Gör processen enklare genom att använda en elektisk chokladsmältare från Städter, som ser till att chokladen håller en jämn temperatur.

 

Städter Elektrisk Chokladsmältare

MER INFORMATION

Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Fri frakt när du handlar för över 499 kr.
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Behöver du hjälp?
Du kan alltid nå oss genom att ringa fram till klockan 16:00, men kom ihåg att du kan även skicka oss ett email genom att klicka på länken nedan.
031-25 22 22