)
Rabarberchutney
Kryddig chutney där rabarber ger både sötma och syra och förhöjer grillningen. Chutney är dessutom en riktigt trevlig ”gå bort-present” så passa på att göra dubbel sats och ge bort en burk!
Tips! Testa att byta ut curry mot ingefära, kanel eller kummin.
Du behöver (500 ml)
500 g rabarber
1 st rödlök
2 st vitlöksklyftor
1 st röd chili
½ dl farinsocker
2 msk äppelcidervinäger
1 msk curry
1 tsk salt
Gör så här
Skölj och dela rabarbern i mindre bitar.
Skala och finhacka rödlök och vitlök.
Ta bort kärnorna, om du vill ha en mildare chutney, och finhacka chilin.
Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda i ca 30 minuter eller tills chutneyn tjocknat. Rör om då och då.
Häll upp chutneyn i en ren och varm glasburk och låt svalna. Oöppnad rabarberchutney kan förvaras i rumstemperatur, öppnad burk håller sig i kyl upp till ett år.