Rabarberchutney

Rabarberchutney

Kryddig chutney där rabarber ger både sötma och syra och förhöjer grillningen. Chutney är dessutom en riktigt trevlig ”gå bort-present” så passa på att göra dubbel sats och ge bort en burk!

Tips! Testa att byta ut curry mot ingefära, kanel eller kummin.

Du behöver (500 ml)

  • 500 g rabarber

  • 1 st rödlök

  • 2 st vitlöksklyftor

  • 1 st röd chili

  • ½ dl farinsocker

  • 2 msk äppelcidervinäger

  • 1 msk curry

  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skölj och dela rabarbern i mindre bitar.

  2. Skala och finhacka rödlök och vitlök.

  3. Ta bort kärnorna, om du vill ha en mildare chutney, och finhacka chilin.

  4. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda i ca 30 minuter eller tills chutneyn tjocknat. Rör om då och då.

  5. Häll upp chutneyn i en ren och varm glasburk och låt svalna. Oöppnad rabarberchutney kan förvaras i rumstemperatur, öppnad burk håller sig i kyl upp till ett år.

365 dagars öppet köp

Fri frakt över 500 kr*

Köksglädje sedan 2005