365 dagars öppet köp

Fri frakt över 500 kr*

Köksglädje sedan 2005

Basilikapesto

Basilikapesto

4

portioner

En mortel är den perfekta högra handen i köket för dig som älskar att experimentera med kryddor och smaker. Inte minst när du ska laga en perfekt hemmagjord pesto. Med en mortel kan du nämligen få en smakexplosion utöver det vanliga med en perfekt textur. 

Du behöver

  • 1-2 klyftor vitlök

  • Salt efter smak och tycke

  • 1-2 krukor färsk basilika

  • ca 150 gram parmesanost

  • 50-100g pinjenötter

  • ca 1,5-2 dl olivolja

Gör så här

  1. Mortla vitlök med salt

  2. Tillsätt lite basilika i taget och smaksätt med parmesanost

  3. Rosta pinjenötter och tillsätt dem tillsammans med olivolja 

  4. Mortla till önskad konsistens

Servera med färsk pasta eller lite nybakat bröd och njut! Psst... Om du gillar stark mat kan vi rekommendera att tillsätta en gnutta chiliflakes. 

Så får du din pesto att hålla länge

För att få din pesto att hålla så länge som möjligt kan du hälla den i en glasburk med tätförslutet lock och förvara i kylen. Där håller den i cirka 1-2 veckor. Om du vill njuta av din pesto under en längre tid går det även bra att frysa in den i små kuber. Perfekt när du behöver en snabb smakhöjare vid exempelvis pastarätter!

365 dagars öppet köp

Fri frakt över 500 kr*

Köksglädje sedan 2005