)
Biff Stroganoff i tryckkokare
4
Portioner
Du behöver
400 g nötkött
1 st gul lök
3-4 st champinjoner
4 dl vatten
1 msk vetemjöl
1 st köttbuljongtärning
1 msk tomatpuré
1 msk Dijonsenap
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 dl crème fraiche
Olja eller smör att steka i
Gör så här
Skär köttet i strimlor.
Skiva lök och champinjoner.
Sätt multicookern på sauté och häll i olja eller smör.
Tillsätt köttet och bryn tills det fått färg.
Lyft ur köttet och tillsätt olja eller smör.
Häll i lök och champinjoner, bryn tills de börjar få färg.
Strö över mjöl och rör om.
Stäng av sautéfunktionen.
Lös upp buljongen i vattnet och tillsätt.
Deglasera grytan och se till att botten är helt ren.
Tillsätt kött, tomatpuré, senap, salt och peppar och rör om.
Ställ ner gallret.
Häll ris, vatten och salt i en ugnsfast form och ställ på gallret.
Sätt på locket och sätt multicookern på Pressure Cook, 18 minuter.
Låt stå i 10 minuter och öppna sen ventilen för att släppa ut ånga.
Lyft försiktigt ur risskålen och fluffa upp riset med en gaffel.
Sätt cookern på sauté, tillsätt crème fraiche och rör om tills det kokat upp.
Servera.