)
Bulgur- och quinoasallad
15 min + 36 min tillagning i Versatile riskokare
4
Portioner
Du behöver
2,5 dl ekologisk fullkornsbulgur och quinoa
5 dl vatten
2 krm salt
1 st avocado
40 g sojabönor
1 st granatäpple
40 g gula russin
1 st broccoli
1 st polkabeta
1 knippe mynta
1 knippe basilica
100 g fetaost
40 g rostade cashewnötter
Olja till stekning av broccoli
Salt
Peppar
Gör så här
Häll i bulgur och quinoan i behållaren i riskokaren. Tillsätt vatten och salt och starta programmet ”Lentils”.
Skär ner broccolin i buketter och stek till fin färg. Skiva broccolistjälken så tunt som möjligt.
Dela granatäpplet och knacka ut kärnorna.
Skiva betorna tunt.
Dela avocadon i fina bitar, strimla basilikan och myntan och tillsätt örterna till önskad smak.
Blanda alla ingredienser förutom fetaosten.
Smula fetaosten över salladen innan servering.