)
Quesabirria
En smakrik och krispig taco med fyllning av kryddig sås, svamp, bönor och smält ost – en vegetarisk twist på den klassiska rätten.
Du behöver
Sås
Olivolja
1 lök
4 vitlöksklyftor
3 msk paprikapulver (söt eller rökt)
1,5 msk spiskummin
1,5 msk oregano
1 msk malen koriander
1/4 tsk muskotnöt
1 tsk malda kryddnejlikor
0,5 tsk kanel
1 burk passerade tomater (passata)
2,5 dl grönsaksbuljong
Fyllning
325 g kidneybönor
250 g ostronskivling
150 g riven mozzarella
Topping
Färsk koriander
Lime
Gör så här
Finhacka löken och fräs i olivolja tillsammans med pressad vitlök.
Tillsätt alla kryddor och fräs några minuter.
Häll i passerade tomater och buljong. Låt småkoka under lock i 10–15 minuter.
Riv svampen med en gaffel och stek den i lite olivolja i en panna tills den blir krispig, ca 5–10 minuter.
Blanda ner svampen och bönorna i såsen och låt puttra ytterligare 10 minuter.
Doppa ett tortillabröd i såsen, stek det på ena sidan i en panna, vänd och lägg på lite av fyllningen och ost. Vik ihop och stek ytterligare ca 1 minut.
Servera med färsk koriander, lime och resterande birriasås vid sidan om.