Quesabirria

Quesabirria

En smakrik och krispig taco med fyllning av kryddig sås, svamp, bönor och smält ost – en vegetarisk twist på den klassiska rätten.

Du behöver

Sås

  • Olivolja

  • 1 lök

  • 4 vitlöksklyftor

  • 3 msk paprikapulver (söt eller rökt)

  • 1,5 msk spiskummin

  • 1,5 msk oregano

  • 1 msk malen koriander

  • 1/4 tsk muskotnöt

  • 1 tsk malda kryddnejlikor

  • 0,5 tsk kanel

  • 1 burk passerade tomater (passata)

  • 2,5 dl grönsaksbuljong

Fyllning

  • 325 g kidneybönor

  • 250 g ostronskivling

  • 150 g riven mozzarella

Topping

  • Färsk koriander

  • Lime

Gör så här

  • Finhacka löken och fräs i olivolja tillsammans med pressad vitlök.

  • Tillsätt alla kryddor och fräs några minuter.

  • Häll i passerade tomater och buljong. Låt småkoka under lock i 10–15 minuter.

  • Riv svampen med en gaffel och stek den i lite olivolja i en panna tills den blir krispig, ca 5–10 minuter.

  • Blanda ner svampen och bönorna i såsen och låt puttra ytterligare 10 minuter.

  • Doppa ett tortillabröd i såsen, stek det på ena sidan i en panna, vänd och lägg på lite av fyllningen och ost. Vik ihop och stek ytterligare ca 1 minut.

  • Servera med färsk koriander, lime och resterande birriasås vid sidan om.

365 dagars öppet köp

Fri frakt över 500 kr*

Köksglädje sedan 2005