Rabarberpajglass

Rabarberpajglass

Len och krämig rabarberglass som toppas med pajsmul är en härligt somrig version av rabarberpaj!

Tips! Testa att krydda glassen med kardemumma, lime eller mandellikör.

Glass (4 port)

Du behöver

  • 300 g rabarber

  • ½ dl socker

  • ev 2 msk vatten

  • 2½ dl vispgrädde

  • 2 dl sötad kondenserad mjölk (ca ½ burk)

Gör så här

  1. Förbered glassmaskinen enligt instruktionerna.

  2. Skölj och dela rabarbern i mindre delar.

  3. Lägg i en kastrull tillsammans med socker och vatten. Låt sjuda under omrörning tills rabarbern är mjuk. Låt svalna.

  4. Vispa grädden fluffig och vänd ner mjölken.

  5. Tillsätt hälften av rabarberpurén och rör slätt.

  6. Häll glassmeten i glassmaskinen.

  7. Häll i resten av rabarberpurén och kör maskinen tills glassen är krämig. Häll upp glassen i en burk och ställ i frysen i några timmar.

Topping

Du behöver

  • 30 g smör, mjukt

  • ½ dl havregryn

  • ½ dl socker

  • ½ dl mjöl

Gör så här

  1. Blanda mjukt smör med havregryn, socker och mjöl till ett smul.

  2. Hetta upp en torr stekpanna och rosta smulet tills det fått färg. Låt svalna.

  3. Fördela glassen i skålar och strö över smulet.

365 dagars öppet köp

Fri frakt över 500 kr*

Köksglädje sedan 2005