)
Rabarberpajglass
Len och krämig rabarberglass som toppas med pajsmul är en härligt somrig version av rabarberpaj!
Tips! Testa att krydda glassen med kardemumma, lime eller mandellikör.
Glass (4 port)
Du behöver
300 g rabarber
½ dl socker
ev 2 msk vatten
2½ dl vispgrädde
2 dl sötad kondenserad mjölk (ca ½ burk)
Gör så här
Förbered glassmaskinen enligt instruktionerna.
Skölj och dela rabarbern i mindre delar.
Lägg i en kastrull tillsammans med socker och vatten. Låt sjuda under omrörning tills rabarbern är mjuk. Låt svalna.
Vispa grädden fluffig och vänd ner mjölken.
Tillsätt hälften av rabarberpurén och rör slätt.
Häll glassmeten i glassmaskinen.
Häll i resten av rabarberpurén och kör maskinen tills glassen är krämig. Häll upp glassen i en burk och ställ i frysen i några timmar.
Topping
Du behöver
30 g smör, mjukt
½ dl havregryn
½ dl socker
½ dl mjöl
Gör så här
Blanda mjukt smör med havregryn, socker och mjöl till ett smul.
Hetta upp en torr stekpanna och rosta smulet tills det fått färg. Låt svalna.
Fördela glassen i skålar och strö över smulet.