)
Rökta kycklingvingar
Med Creamy Red Bacon Coleslaw
Du behöver
Kycklingvingar:
900 g kycklingvingar
1 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
0,5 tsk spiskummin
1–2 tsk muscovadosocker
0,5 tsk salt
0,5 tsk vitlökspulver
Smör (för pensling)
Creamy Red Bacon Coleslaw:
0,5 rödkålshuvud, tunt strimlat
1–2 pkt bacon
0,5 dl crèmefraiche
0,5 msk äppelcidervinäger
Salt och peppar
Till servering:
BBQ-sås
Grillad majs
Gör så här
Torka av kycklingvingarna med hushållspapper så att de blir helt torra.
Blanda paprikapulver, cayennepeppar, spiskummin, muscovadosocker, salt och vitlökspulver i en skål. Strö kryddblandningen jämnt över kycklingvingarna på båda sidor.
Förbered röken på en temperatur på ca 120–125°C och använd valfritt rökspån. Äpple eller körsbärsspån rekommenderas för en mild och fruktig röksmak.
Lägg vingarna på rökplåten utan att de överlappar varandra. Pensla dem med smält smör och rök i ca 60 minuter, tills de känns möra och har fått en fin yta.
Gör coleslaw under tiden. Strimla rödkålen tunt och lägg den i en skål. Salta lätt och tillsätt äppelcidervinäger. Massera kålen försiktigt med händerna för att mjuka upp den.
Dela baconet i små bitar och stek det knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper och svalna.
Blanda rödkålen med crèmefraiche och knaperstekt bacon. Smaka av med salt och peppar.
Servera de rökta kycklingvingarna tillsammans med coleslaw, en god BBQ-sås och grillad majs.