365 dagars öppet köp

Fri frakt över 500 kr*

Köksglädje sedan 2005

Rökta kycklingvingar

Rökta kycklingvingar

Med Creamy Red Bacon Coleslaw

Du behöver

Kycklingvingar:

  • 900 g kycklingvingar

  • 1 tsk paprikapulver

  • 1 krm cayennepeppar

  • 0,5 tsk spiskummin

  • 1–2 tsk muscovadosocker

  • 0,5 tsk salt

  • 0,5 tsk vitlökspulver

  • Smör (för pensling)

Creamy Red Bacon Coleslaw:

  • 0,5 rödkålshuvud, tunt strimlat

  • 1–2 pkt bacon

  • 0,5 dl crèmefraiche

  • 0,5 msk äppelcidervinäger

  • Salt och peppar

Till servering:

  • BBQ-sås

  • Grillad majs

Gör så här

Torka av kycklingvingarna med hushållspapper så att de blir helt torra.

Blanda paprikapulver, cayennepeppar, spiskummin, muscovadosocker, salt och vitlökspulver i en skål. Strö kryddblandningen jämnt över kycklingvingarna på båda sidor.

Förbered röken på en temperatur på ca 120–125°C och använd valfritt rökspån. Äpple eller körsbärsspån rekommenderas för en mild och fruktig röksmak.

Lägg vingarna på rökplåten utan att de överlappar varandra. Pensla dem med smält smör och rök i ca 60 minuter, tills de känns möra och har fått en fin yta.

Gör coleslaw under tiden. Strimla rödkålen tunt och lägg den i en skål. Salta lätt och tillsätt äppelcidervinäger. Massera kålen försiktigt med händerna för att mjuka upp den.

Dela baconet i små bitar och stek det knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper och svalna.

Blanda rödkålen med crèmefraiche och knaperstekt bacon. Smaka av med salt och peppar.

Servera de rökta kycklingvingarna tillsammans med coleslaw, en god BBQ-sås och grillad majs.

365 dagars öppet köp

Fri frakt över 500 kr*

Köksglädje sedan 2005