)
Snabb pizzadeg
1 h
4
portioner
Du behöver
25 g (1/2 pkt) färsk jäst
5 dl vatten
1 msk matolja
2 tsk salt
13 dl vetemjöl special. För en fylligare smak, byt ut 3,5 dl vetemjöl special mot speltmjöl eller durumvetemjöl.
Gör så här
Lös jästen i vattnet, ca 25 °C.
Tillsätt resterande ingredienser och bearbeta till en smidig deg, 12 min i maskin (2 minuter sakta och 10 minuter snabbt eller ca 15 min för hand).
Låt degen vila i 30 minuter övertäckt.
Kavla ut ganska tunt (1-2 mm) på mjölat bord, gör 4 stora pizzor eller 6 mindre och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 250 °C.
Lägg på valfri topping och grädda direkt i mitten av ugnen i ca 9-10 minuter, tiden kan variera något beroende på storlek på pizzan.