)
Tomatsås till pizza
45 min
4
portioner
Du behöver
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 kruka basilika
olivolja
1/2 msk fint havssalt
1/2 msk råsocker
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk nymalen svartpeppar
1 burk hela plommontomater (400 g)
Gör så här
Hacka löken och finhacka vitlöken. Hacka basilikan, både blad och stjälkar.
Fräs lök och vitlök i en kastrull med olja. Tillsätt salt, socker, vinäger och peppar. Rör om med en slev.
Tillsätt basilika och tomater. Koka upp och låt småkoka ca 30 minuter.
Mixa såsen helt slät. Smaka av och låt koka tills den har blivit ganska fast.
Bred ett tunt lager tomatsås på pizzabottnarna – är det för mycket sås blir de blöta.
Tips! Om du får över tomatsås, passar den utmärkt till olika pastarätter.