Tortillabröd

Tortillabröd

16

bröd

Luftiga och mjuka bröd som passar perfekt till tacos och andra mexikanska rätter – enkla att göra med få ingredienser.

Du behöver

  • 250 g vetemjöl

  • 0,5 tsk salt

  • 50 g olivolja

  • 1–1,5 dl vatten (ca 100–110 g)

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl och salt. Tillsätt sedan olivolja och vatten lite i taget och knåda degen tills den är mjuk och smidig – den ska inte vara klibbig.

  2. Lägg degen på en mjölad yta, dela den i 16 bitar à cirka 25 g, rulla till bollar och låt vila under en kökshandduk i 10 minuter.

  3. Kavla ut varje boll tunt och stek i olivolja på båda sidor tills de får fin färg.

  4. Linda in bröden i en kökshandduk så de håller sig mjuka medan du förbereder fyllningen.

365 dagars öppet köp

Fri frakt över 500 kr*

Köksglädje sedan 2005