365 dagars öppet köp

Fri frakt över 500 kr*

Köksglädje sedan 2005

Våfflor över öppen eld

Våfflor över öppen eld

8

Portioner

Med vispgrädde, hjortron och älgörtsirap.

Du behöver

Våfflor

  • 150 g smör

  • 4 dl vetemjöl

  • ½ tsk salt

  • 2 tsk socker

  • 1 tsk bakpulver

  • 5 dl mjölk

  • 2 ägg

 Karamelliserade hjortron med älgörtsirap

  • 300 g hjortron

  • 50 g vatten

  • 50 g + 50 g strösocker

  • Älgörtsirap

Gör så här

Våfflor

  1. Smält smöret och ställ åt sidan

  2. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke

  3. Tillsätt hälften av mjölken och vispa ihop med mjölblandningen

  4. Tillsätt resten av mjölken, smöret och äggen och vispa till en jämn smet

  5. Slå smeten på termos och grädda i ett väl upphettat våffeljärn över elden

  6. Smält lite smör i järnet till första våfflan, gärna så att det bryner

  7. Servera med grädde och nykokta hjortron

Karamelliserande hjortron med älgörtsirap

  1. Smält 50 g socker i en kastrull tills gyllenbrunt

  2. Tillsätt först hjortronen och rör om försiktigt

  3. Tillsätt vattnet och det resterande sockret

  4. Låt koka tills konsistensen blir något tjockare

  5. Tag av från värme och låt svalna, smaka sedan av med älgörtsirap

365 dagars öppet köp

Fri frakt över 500 kr*

Köksglädje sedan 2005