365 dagars öppet köp

Fri frakt över 500 kr*

Köksglädje sedan 2005

Våfflor på två sätt

Våfflor på två sätt

30 min

8

portioner

Här bjuder vi på ett recept på våffelsmet som passar både till salta och söta våfflor. Matvåfflan är toppad med ruccola, Ricotta, bacon och granatäpple. Dessertvåfflan med Mascarponegrädde, blåbär, pistagenötter och jordgubbar.

Våffelsmet

Du behöver

  • 125 g smör

  • 2 dl mjölk

  • 2 dl vatten

  • 4½ dl mjöl

  • 1 tsk bakpulver

  • ½ tsk salt

  • 2 st ägg

Gör så här

  1. Smält smöret nästan helt, rör om och låt svalna något.

  2. Tillsätt mjölk och vatten, vispa samman.

  3. Blanda mjöl, bakpulver och salt, tillsätt och vispa slätt.

  4. Tillsätt äggen och vispa till en slät smet.

  5. Grädda.

Mascarponegrädde

Du behöver

  • 250 g Mascarpone

  • 1 dl grädde

  • 1 dl florsocker

  • 1 st lime, skalet

Gör så här

  1. Riv skalet av limen fint.

  2. Vispa samman Mascarpone, grädde, florsocker och lime.

  3. Servera!

365 dagars öppet köp

Fri frakt över 500 kr*

Köksglädje sedan 2005