Matinspirationen från öst är stor just nu! Ramen - den japanska nudelsoppan fullproppad med umami - har
blivit allt mer populär. Soppan serveras tillsammans med en uppsjö av olika ingredienser och äts huvudsakligen
med ätpinnar. Endast buljongen äts med sked, om man inte vill dricka den direkt ur skålen. Christin bjuder på
ramen med kycklingbuljong, rimmat sidfläsk och chiliolja, toppad med bland annat majs, shiitakesvamp och
salladslök.
Den kanske roligaste delen av rätten är alla toppings man kan gå loss på. Ha på precis vad du vill, men här kommer ett gäng tips på vanliga toppings för lite inspiration!
4 portioner
4 portioner
Kycklingbuljong
Chasu, rimmat sidfläsk
Chiliolja
Toppings ramen
Tips! Vill du inte göra chasu (sidfläsk), använd köttet från kycklingen och toppa din ramen med istället.
Kycklingbuljong
Chasu
Chiliolja
Toppings ramen
Montering
Det har blivit dags för livesändning! Fredagen den 27:e kl 09 på morgonen står Petter och Ice redo för ytterligare en livesändning på vår instagram – denna gång med temat asiatiskt. De kommer gå igenom produkter och lyfta redskapen för att lyckas i det asiatiska köket. Mandolin, riskokare eller wokpanna – vilken ska man välja och till vad? Petter och Ice ger sina bästa tips och besvarar alla era frågor kring produkterna. Dessutom har de tagit fram fina priser som tar din matlagning till nästa nivå. Missa inte detta!