Köksredskap & design på nätet
Fri frakt över 500,-
Snabba leveranser
365 dagars öppet köp
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

 

Grillning innefattar mer än att bara tillaga maten på ett galler rakt upp och ned. Det handlar mycket om att skapa smaker som annars är väldigt svåra att skapa. Röksmak till exempel. Äkta röksmak kan inte fuskas fram genom kryddor till exempel. Det finns en rad olika metoder för att röka mat hemma och utomhus. På Bagaren och Kocken har vi allt som kan tänkas behövas för att röka mat hemma. Det är underbart att röka sin egen nyfångade fisk. Vi har både vedeldade och elektriska rökar i sortimentet. Vi har även grillar med inbyggda rökfunktioner som till exempel Big Green Egg eller Landmann. Vi har även smarta rökkärl och elrök från Muurikka. Bredda din grillning i sommar och inkludera rökning till processen. Det ena utesluter inte det andra och man kan enkelt anpassa hur mycket röksmak man vill ha. Det roligaste med att röka mat själv är att man kan välja vilka rökspån som ska användas för rätt smak. Olika rökspån passar olika bra till olika råvaror. Hos oss på Bagaren och Kocken kan du enkelt, smidigt och billigt köpa dina rökspån online.  

RÖKA PÅ OLIKA SÄTT

Den stora utomhusröken

- för den seriösa grillkocken

En stor utomhusrök ger dig temperaturkontroll, stora tillagningsytor och många variationsmöjligheter för att få en perfekt rökig smak. Vertikalröken från Broil King för gasol ger dig totalt 70 cm rökyta och är utrustad med fyra flyttbara 5 mm rökgaller i rostfritt stål, 1 multihållare, 16 hängkrokar, Roto-Draft ventiler, Deluxe Accu-temp termometer samt Sure-Lite elektroniskt tändsystem. Den är en dröm som blivit sann. Ett måste för den seriösa grillkocken.

Den smidiga lilla elröken

- för den som gillar att vara snabb och effektiv

Den elektriska rökugnen från Muurikka kommer nu i en nyare och mer mångsidig pro-version. Rökugnen är lätt att använda och snabbt redo, så att du kan röka dina matvaror med hjälp av träpellets eller använda den som en vanlig grill. Du kan lätt justera temperaturen tack vare den steglösa inställningen, vilket gör den perfekt till en lång räcka rätter av t.ex. fisk, kött och grönsaker.

Muurikka erbjuder även rökspån i flera olika smaker: äpple, körsbär, ek, bok, cognac, whisky och brandy.

Detaljröken

- för den som gillar att experimentera

Rökpistolen från Sage ger dig möjlighet att tillsätta en läcker rökig smak till dina rätter, drinkar och snacks. Rökpistolen skapar kall rök som kan användas till alla typer av varor och vätskor. Nu uppnår du en läcker grillsmak utan att behöva tända grillen.

För dig som tycker om enkelheten finns också en rökgryta från Zwilling. Du fyller grytan med bokträspån och dina ingredienser, och det är allt du behöver göra! Det tättslutande locket hindrar att röken sipprar ut ur rökgrytan och den funkar på alla typer av hällar, även induktion.

Tips och råd om rökning från Orange County Smokers

  1. Undvik extrasaltade produkter för rökning eftersom de innehåller för mycket vätska.
  2. Träspån från ek och alm ger en mild röksmak medan björk och bokträ är lite kraftigare. Träspån från barrträd bör inte användas eftersom det kan innehålla hartser.
  3. Prova att röka grönsaker. Potatis och rotfrukter är mycket lämpliga – kom ihåg att koka dem först.
  4. Fet fisk som lax, sill och makrill är vanligtvis bättre än mager fisk som torsk och plattfisk.
  5. Försök att röka en bra rapsolja eller olivolja. Använd det som marinad för sallader eller för en bra hemlagad majonnäs.
  6. Tillsätt lite färska örter som timjan, rosmarin eller salvia för att förfina smaken under rökning.
  7. De flesta livsmedel blir bättre om de är saltade först – särskilt fisk. Lägg maten i saltlake eller salta med grovt salt – låt svalna. Skölj av saltet och torka med en pappershandduk.
  8. Det bästa sättet att absorbera röksmaken är om det som ska rökas är helt torrt på ytan. Torka därför alltid maten med en ren trasa innan du fortsätter att tillaga i ugnen.
  9. Testa att tillsätta lite torkade örter och socker/farinsocker under saltningen – det ger en bredare smak till det färdiga resultatet. Du kan också tillsätta lite farinsocker till spånet för djupare smak.
  10. Låt maten tina helt innan den används i röken.
  11. Torka alltid fisken väl med en pappershandduk eller liknande innan du tillsätter andra ingredienser eller placerar den i röken.
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Fri frakt när du handlar för över 499 kr.
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Behöver du hjälp?
Du kan alltid nå oss genom att ringa fram till klockan 16:00, men kom ihåg att du kan även skicka oss ett email genom att klicka på länken nedan.
031-25 22 22