Den japanska knivtraditionen är enligt de flesta den överlägset bästa i världen. I århundraden har de förfinat konsten att smida köksknivar. Japanska knivar är en hel vetenskap sig i historia, användning och terminologi. En typ av japansk kockkniv är Santokukniven. Santoku är förmodligen den populäraste japanska kniven på grund av sin mångsidighet.
Det japanska ordet "San" betyder tre och "Toku" betyder uppgifter. Om man översätter det rakt av betyder det alltså ungefär tre uppgifter, något som kan tolkas lite olika. En del hävdar att det betyder att det är kniv som kan användas till kött, fågel och fisk. Andra menar att santokukniven ska användas till att skära, tärna och strimla. En santokukniv är hur som helst en kniv som kan användas till det mesta i köket. Santokukniven har en lite rakare egg vilket gör den lämplig till att både skära och hacka med.
Vi på Bagaren och Kocken har noga valt ut ett sortiment av santokuknivar som ska passa i alla kök. Riktigt vassa och högkvalitativa santokuknivar samt prisvärda och tåliga santokuknivar. Hitta den santokukniven som passar dig och ditt kök allra bäst!