Den 4:e mars är det äntligen semmeldagen! Många har försökt sig på att hitta på nya
varianter på semlan - men originalet är ju oslagbart! Bakbloggerskan Yvonne Landin driver instagram-
kontot bakalite.se där hon bjuder på mängder av goda recept. Hon har tagit fram ett ordentligt recept
till oss på hur man gör den klassiska semlans beståndsdelar från grunden - med rostad mandelmassa!
16-18 st
Sockerlag till pensling
Har du tröttnat på den klassiska semlan? Här är olika förslag på fyllningar att variera med.
Tycker du inte om kardemumma eller mandelmassa?
Vill du testa på en ny twist på den klassiska semlan? Testa någon av dessa!
Vetedeg
Fyllning
Mandelmassefyllning
Topping
Vetedeg
Fyllning
Mandelmassefyllning
Utbakning
Montering
När du vill ha semla i dessertvariant är det här för dig. Len kardemummapannacotta toppad med rostad
mandelmassa och grädde.
4 st
Pannacotta
Rostad mandelmassa
Topping
Pannacotta
Mandelmassa
Servering
En liten godbit med mandelmassa, kardemumma och en mitt av fluffig grädde, glutenfri och supergod!
10-15 st
Fyllning
Bollar
Topping