Bagaren och Kocken AB

Skeppshult Gjutjärn

Hos oss på Bagaren och Kocken hittar du flera olika modeller av gjutjärnsprodukter från Skeppshult. Dessa är tillverkade av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten.

Man kan smidigt använda gjutjärn på alla typer av värmekällor, de fungerar även mycket bra på öppen eld! Det enda gjuteri som finns kvar i Skandinavien är Skeppshult gjuteri. Det krävs väldigt många moment för att skapa den perfekta gjutjärnsprodukten. Det krävs mycket skickliga hantverkare för att skapa en så fin gjutjärnspanna.

Skeppshults gjutjärnsprodukter förbehandlas alltid med kravmärkt rapsolja. Denna rapsolja ger produkterna sin fina svarta färg och non-stick skydd. Visste du att det är viktigt att ta hand om sin gjutjärnspanna? Börja med att skölja pannan i vatten när den fortfarande är varm, detta gör det lättare att rengöra den. Strö sedan flingsalt i pannan och skrubba med den gula sidan på en kökssvamp. Skölj ur, torka av och sedan smörj stekpannan med olja! 

Skeppshult Gjutjärn