Hos oss på Bagaren och Kocken hittar du flera olika varianter av gjutjärnsprodukter från Skeppshult. Dessa är tillverkade av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn. När du tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten.
Man kan smidigt använda gjutjärn på flera olika typer av värmekällor, de fungerar även mycket bra på öppen eld! Det enda gjuteri som finns kvar i Skandinavien är Skeppshults gjuteri. Det krävs väldigt många moment för att skapa den perfekta gjutjärnsprodukten och det behövs en riktigt skicklig hantverkare för att skapa så fina gjutjärnspannor som detta varumärke erbjuder.
Skeppshults gjutjärnsprodukter förbehandlas alltid med kravmärkt rapsolja. Rapsoljan ger produkterna sin härliga svarta färg och non-stick skydd.
Visste du att det är viktigt att ta hand om sin gjutjärnspanna? Ett bra skötselråd är att börja med att skölja pannan i vatten när den fortfarande är varm, det gör att det blir lättare att rengöra den. Strö sedan flingsalt i pannan och skrubba med den mjuka sidan på en kökssvamp. Skölj ur, torka av och smörj sedan stekpannan med olja.