Staubs ikoniska grytor och stekpannor i gjutjärn har nu fått en ny dimension genom samarbetet med Buster + Punch, där robust hantverk möter modern design.
De solida metalldetaljerna från Buster + Punch lyfter fram det bästa av Staubs tidlösa köksredskap och ger dem en elegant och industriell touch. Varje del är inte
bara ett funktionellt verktyg, utan också en hyllning till glädjen i att samlas kring matbordet för att dela kulturella och kulinariska upplevelser.
Oavsett om du serverar en klassisk boeuf bourguignon eller en mustig chili, kommer detta samarbete att höja din matlagningsupplevelse och sätta en ny standard för
stil och kvalitet i köket. Tillsammans skapar Staub och Buster + Punch framtida designikoner som blir lika mycket ett samtalsämne som det som serveras på bordet.
Denna unika kollektion är ett måste för alla som uppskattar det bästa av både form och funktion i köket.
Designstudion Buster + Punch föddes i östra London 2013 ur Massimo Minales kärlek till att tillverka specialbyggda motorcyklar,
som snart förvandlades till en specialist på raffinerade heminredningsaccessoarer tillverkade i solid metall och med patenterad räffling.
Läs mer om Buster + Punch här.
4 portioner
Sås:
Gryta:
Sås:
Gryta:
Staub Twister gjutjärnsgryta är det perfekta valet för både matlagning och servering, med en vacker 3D-relief-design på utsidan som är inspirerad
av klassiker från mitten av århundradet. De sammanflätade linjerna bildar ett geometriskt mönster som förlängs mot kanten och framhävs av
emaljeringens tvåtonseffekt – en självklar mittpunkt på bordet som passar perfekt när du serverar grytor och andra läckra huvudrätter.
Grytor och långkok är enkla maträtter som i stort sett sköter sig själva och kan varieras efter råvarutillgång över säsongerna. Nöt-, lamm- eller fläskkött måste nödvändigtvis inte spela huvudrollen i mustiga höstgrytor. Gör en bas där du ökar mängden grönsaker eller använd svamp, fisk, fågel eller vegetariska motsvarigheter, såsom tofu, istället.
Tid och temperatur
En bra gryta tar tid att för att få ett smakmässigt djup. Ofta är det ännu godare dagen efter då aromerna får tid att komma fram ytterligare. Låt rätten sjuda på låg temperatur under lång tid snarare än tvärtom. Se till att ha en rejäl gryta som fungerar att använda både på platta och i ugn så att du enkelt kan variera tillagningssätt.
När köttet i en köttgryta är mört kan den fortsätta sjuda under lång tid men avvakta att tillsätta grönsaker så att de inte kokar sönder.
Smaksättning
En gryträtt bör vara välbalanserad och ha rejält med kryddor. Som variation till de vanligare smaksättningarna kan man laborera med frukter för sötma och syra. Välj ingefära som hetta eller byt vatten till saft, öl eller cider. En liten skvätt vodka eller kaffe tar fram nya, kanske oväntade, smaker som förnyar den klassiska köttgrytan.
Tillsätt en krämig och kryddrik ost i slutet av tillagningen för en annan smak och textur, eller en skvätt grädde för att mjuka upp.
Tillbehör
Ett enkelt sätt att ha en färdig rätt i en och samma gryta är att tillsätta potatis. När potatis kokas i såsen får den extra god smak och ofta en mjällare textur. Se till att salta lite extra om du väljer att låta potatis koka med i grytan.
Ris är ett vanligt tillbehör men pasta förekommer inte lika ofta. Den pasta som gör sig bäst till köttgrytor är lite större sorter, exempelvis Rigatoni. Det går även bra att tillsätta pasta, tillsammans med lite vatten, i slutet av tillagningen.
Vinbärsgelé är ett klassiskt tillbehör, som även kan användas som krydda i själva grytan, men vad sägs om att servera hallonsylt till nästa höstmiddag?
4 portioner
Du behöver
Gör så här
I början av 1970-talet, i staden Alsace i Frankrike, började Francis Staub skapa köksartiklar av hög kvalitet för ambitiösa kockar.
Idag, 50 år senare, är dessa köksartiklar älskade världen över, av såväl proffs som nybörjare.
Äkta matglädje är inte bara en glädje för smaklökarna. Den tilltalar alla dina sinnen – redan vid förberedelserna. Oavsett om du återskapar din mormors beprövade recept eller utvecklar dina egna mästerverk kommer STAUB hjälpa dig på traven.
Produkterna från STAUB är en perfekt kombination av traditionellt hantverk och avancerad teknik. Prisbelönta restauranger runt om i världen uppskattar den höga kvalitet som STAUB erbjuder och använder gärna deras produkter i köket.
Varje gjutjärnsprodukt – lock, gryta, grillpanna, cocette - skapas i en egen sandform och är unik. Produktionen äger rum i hjärtat av Frankrike. Med sina innovativa uppfinningar har STAUB optimerat gjutjärnsgrytans fördelar och därmed skapat en produkt som ständigt övertygar människor världen över.
Våra franska emaljerade gjutjärnsprodukter gör varje måltid minnesvärd. Förstklassig kvalitet i kombination med traditionellt hantverk. Våra cocottes har en unikt framtagen droppstruktur på insidan av locket som fungerar som en regnskogseffekt där fukten stiger, kondenserar och droppar jämnt tillbaka över maten. Resultatet? Otroligt saftiga och smakrika maträtter.
STAUB erbjuder 30-års garanti på sina gjutjärnsprodukter till privatkunder. Garantin är giltig från inköpsdatumet (köpbevis krävs).
Tips: för att göra en mer ”vuxen” efterrätt kan du servera i cocktailglas med 4 cl vodka över sorbeten.
Ändra enkelt utseendet på din Staub-gryta med en ny knopp.
I vårt sortiment hittar du flera olika, välj din favorit bland - fisk, kanin, gris, ko, kyckling och snigel
Staub grundades 1974 i Alsace av Francis Staub. Alsaceregionen i östra Frankrike är känt för sin yrkesskicklighet inom gjutning och sin utsökta matlagningskonst, vilket går hand i hand vid utvecklingen av Staubs produkter.
Storken i Staubs logga är en symbol för Alsace. Alla Staubs gjutjärnsprodukter tillverkas i Frankrike. Staub används av många världsberömda kockar, bland annat Paul Bocuse som är en stor vän av Staubs produkter.