Köksredskap & design på nätet
Fri frakt över 500,-
Snabba leveranser
365 dagars öppet köp
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

OM STAUB

Varumärket Staub kommer från Frankrike. Eller mer exakt från Alsace, ett område som är känt över hela världen för sina kulinariska traditioner och goda mat. Produkterna kombinerar traditionellt hantverk med avancerad teknik. Kända restauranger runt om i världen uppskattar den höga kvalitén på produkterna och använder de i i stor utsträckning i sina kök.

Varje gjutjärnsprodukt är unik och skapas i sin egen sandform (lock, gryta eller grillpanna) Produkterna är resultatet av en traditionell framställningsprocess som äger rum i Frankrikes hjärta. Med sina innovativa uppfinningar har Staub utan tvekan optimerat gjutjärnsgrytans fördelar och därmed skapat en unik produkt som hör övertygat kockar världen över.

Hemligheten bakom Staub-locket

Det platta lockets sofistikerade design och optimerade vikt - tillsammans med den anpassade undersidan – gör att grytan fungerar som ett självvattnande system som säkrar en kontinuerlig regneffekt jämt över maten. Det gör maten extra saftig och mör! Efter en koktid på 55 minuter är det 10% mer vätska i en Staub-gryta än i konkurrerande produkter.

30-års garanti! 

Staub erbjuder en 30-års garanti för sina gjutjärnsprodukter till privata användare. Garantin är giltig från inköpsdatumet (köpbevis krävs)

GÖR DIN GRYTA MER PERSONLIG

Visste du att du kan byta knoppen på din gryta? Med en rolig knopp ändrar du enkelt utseendet på din Staub-gryta!
I vårt sortiment hittar du knoppar i form av en fisk, kanin, gris, ko, kyckling och snigel!

DU VET VÄL ATT DU KAN GÖRA GRYTBRÖD OCH SORBET I DIN GRYTA?

RECEPT

Knådfritt staub-bröd med råg och frön

Du behöver

  • 300 g vetemjöl
  • 300 g rågmjöl (siktat)
  • 30 g linfrön
  • 50 g pumpafrön
  • 50 g sesamfrön
  • 5-6 g torrjäst
  • 1 tsk salt
  • 5 dl kallt vatten
  • Staubgryta

Gör så här

  1. Använd en stavmixer eller matberedare och finhacka pumpafrön, sesamfrön och linfrön.
  2. Blanda vetemjöl, rågmjöl, salt, torrjäst och de hackade fröna. Tillsätt sedan vattnet och rör om till en klibbig deg. Täck degen med folie och låt stå i minst 10-20 timmar.
  3. Rulla degen på en mjölad bänk och vik ett par gånger mot mitten. Häll sedan lite mjöl i botten av skålen som degen jäst i och låt den jäsa i 2 timmar.
  4. När det är en halvtimme kvar av jäsningen, ställer du in grytan och locket i en kall ugn och sätter ugnen på 250 grader.
  5. Ta ut grytan ur ugnen (kom ihåg grytlappar) och vänd ner degen i grytan. Sätt på locket och sätt in grytan i ugnen i 30-35 minuter. Ta bort locket och vrid ner temperaturen till 200-210 grader och tillaga i ytterligare 15 minuter.
  6. Kyl på ett rack och förvara i pappers- eller linnepåse för krispig skorpa, dag efter dag.

Citronsorbet med mynta

Du behöver

  • 2 dl vatten
  • 3 dl socker
  • 3,5 dl citronsaft
  • 3 myntakvistar
  • 2 äggvitor
  • 1 stor skål eller låda att ha grytan i
  • 3-4 kg isbitar
  • 5-7 dl grovt havssalt

Tips: för att göra en mer ”vuxen” efterrätt kan du servera i cocktailglas med 4 cl vodka över sorbeten.

Gör så här

  1. Koka vatten och socker tills sockret är upplöst. Tillsätt mynta och citronsaft medan det kokar och låt kallna.
  2. Vispa 2 äggvitor nästan hårt och blanda i det kylda myntavattnet.
  3. Lägg grytan i en skål eller låda som är stor nog för grytan - plus is och salt.
  4. Täck gjutjärnsgrytans sidor lagervis. Börja med is, sedan ett tunt lager salt. Upprepa tills du är så långt upp som du kan på grytan. Avsluta med is.
  5. Lägg sorbetsmeten i gjutjärngrytan. Sätt på locket och täck locket med is och salt. Obs - Använd inte för mycket salt längs sidorna eller på locket så att det finns risk för att det hamnar i grytan.
  6. Rör om sorbeten var 15: e minut så att det blir en jämn massa. Upprepa tills sorbeten har stelnat. Vispa gärna ett par gånger med en ballongvisp för att säkerställa en jämn, len sorbet.
Staub-logo.png

Staub

Staub grundades 1974 i Alsace av Francis Staub. Alsaceregionen i östra Frankrike är känt för sin yrkesskicklighet inom gjutning och sin utsökta matlagningskonst, vilket går hand i hand vid utvecklingen av Staubs produkter.

Storken i Staubs logga är en symbol för Alsace. Alla Staubs gjutjärnsprodukter tillverkas i Frankrike. Staub används av många världsberömda kockar, bland annat Paul Bocuse som är en stor vän av Staubs produkter.