Köksredskap & design på nätet
Fri frakt över 500,-
Snabba leveranser
365 dagars öppet köp
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

 

Det ska vara roligt att laga mat, då blir resultatet så mycket bättre! Förhöj matlagningsupplevelsen med en lättanvänd stekpanna. En riktigt bra stekpanna som ger en unik smakkaraktär till dina måltider. Bagaren och Kocken kan erbjuda ett brett utbud av stekpannor. Du kommer garanterat att hitta en som passar dig och ditt kök perfekt! Vi har många stekpannor som passar induktionshäll. Här hittar du även keramiska stekpannor. Vi har bland annat Jamie Olivers fantastiska stekpanna från Tefal.

Välj mellan allt från lätta stekpannor med en slät yta till robusta och räfflade pannor. Inte nog med det, vi har även samlat flera användbara stektillbehör som höjer både känslan av matlagningen och smakupplevelsen. Vi har bland annat en stekpanna i gjutjärn från Le Creuset. Gjutjärn använder värmen optimalt och fördelar den jämt och effektivt. Detta betyder att man får bästa resultat samtidigt som man faktiskt sparar energi. 

Hos oss hittar du även flera stekpannor från de mest professionella varumärken. Bland andra har vi stekpannor från De Buyer, Demeyere, Eva Solo, Fiskars, Fissler och GreenPan. Här hittar du även en stekpanna från Bialetti som har en unik keramisk beläggning. De har en mycket hög hållfasthet och klarar mycket höga temperaturer! 

 

VÄLJA STEKPANNA EFTER MATERIAL

Gjutjärn - En vän för livet

Gjutjärnspannan blir bara bättre med tiden! En vän för livet som kommer att ge dig köksglädje många år framöver. Porerna som finns i ytan gör att fettet letar sig in och fördelar sig jämt över botten, vilket ger en fin och jämn stekyta! Den passar till mycket och funkar bäst om du steker i mycket fett. Om du steker kött i den höjs smakerna tack vare att gjutjärnet avger en liten hälsosam mängd järn. Ingredienser med hög syra kan dock ge få en lite otrevligare järnsmak. Ett plus är också att du kan använda redskap i alla material.

Ta hand om gjutjärnspannan

  • Diska för hand i hett vatten (aldrig diskmedel!) och torka av
  • Smörj med fett vid behov
  • Ge pannan nytt liv: Täck botten med ca 5 mm grovsalt, ställ pannan på spisen på hög värme. Låt stå i ca 2 minuter och skaka om ibland. Saltet kommer att suga åt sig allt fastbränt fett. Släng saltet och låt pannan svalna innan du steker in den på nytt. (För att steka in: Täck botten med olja och kör på låg värme i en halvtimma. Häll av och torka med lite hushållspapper – klart!)

Kolstål - Magisk matlagning

Kolstål är ungefär som en blandning av teflon och gjutjärn - bra släppfunktion som en teflonpanna, håller länge och steker lika bra som en gjutjärnspanna (fast lättare i vikt). Hållbarheten är lika bra som gjutjärn – en kolstålspanna står vid din sida länge! Det går att steka i pannan utan att bränna in den först – men det blir inte fullt lika bra. Pannan kommer bli mörkare och mörkare, det är non-stick-förmågan som förbättras! Ju mer du använder den, desto mindre fett behöver du ha i. Var försiktig med syrliga ingredienser, de kan fräta bort ytan du bränt in! Kolstål reagerar snabbt på förändringar i värme, så om du vill ha ultimat kontroll på omeletten är detta pannan för dig.

Ta hand om kolstålspannan

  • Stek in pannan innan du använder den.
  • Låt alltid stekpannan svalna innan du diskar den med hett vatten (undvik diskmedel)
  • Torka stekpannan efter rengöring så den inte rostar.
  • Ge pannan nytt liv: Täck botten med ca 5 mm grovsalt, ställ pannan på spisen på hög värme. Låt stå i ca 2 minuter och skaka om ibland. Saltet kommer att suga åt sig allt fastbränt fett. Släng saltet och låt pannan svalna innan du steker in den på nytt. (För att steka in: Täck botten med olja och kör på låg värme i en halvtimma. Häll av och torka med lite hushållspapper – klart!)

Rostfria - Restaurangfavoriten

En rostfri panna har en enorm hållbarhet jämfört med belagda pannor och används mycket i restaurangkök. Stålet har inga öppna porer vilket gör att ingen smak sätter sig, men också att inget fett lagras i pannan, som i en gjutjärnspanna. Om du inte steker i fett kommer maten att brännas vid. Om man använder en rostfri panna med rätt teknik har dock också den en fascinerande non-stick-förmåga. När du lägger ner en köttbit i pannan suger pannan fast köttbiten – men kommer släppa den när stekytan är snygg och porerna i råvaran stängts. I en belagd panna kan du ju röra runt och vända köttbiten hej vilt. Därför är det viktigt att ha tålamod. En pannkaka är lite svårare att göra i en panna av rostfritt stål.

Psst! Kolla efter en panna i många lager med en rejäl aluminiumkärna så får du bäst värmefördelning!

Ta hand om din rostfria panna

  • Rengör pannan direkt efter användning
  • Kan diskas både för hand, med diskmedel eller i diskmaskin. (rekommenderas dock alltid att rengöra för hand)

Belagda - För en fin stekyta

Stekpannor med non-stick-beläggning har en otrolig släppförmåga. Den väger generellt inte så mycket och är lätt att hantera. Dock slits beläggningen naturligt efter ett tag, oavsett om du behandlar pannan bra – inte använder metallredskap osv. Så var beredd på att du kommer få byta ut pannan efter några år.

En keramisk beläggning har nästan samma fina non-stick-förmåga men kan också användas vid höga temperaturer utan att beläggningen skadas!

Ta hand om din belagda panna

  • Låt svalna och handdiska med hett vatten och diskmedel
  • Använd inte metallredskap eller kniv i pannan!

STEKPANNESKOLA!

Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Fri frakt när du handlar för över 499 kr.
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Behöver du hjälp?
Du kan alltid nå oss genom att ringa fram till klockan 16:00, men kom ihåg att du kan även skicka oss ett email genom att klicka på länken nedan.
031-25 22 22