Söker man efter riktigt vassa och högkvalitativa köksknivar är det bästa alternativet oftast japanska knivar. Den japanska knivtraditionen har utvecklats och förfinats i århundraden och det finns många olika typer och varianter av japanska knivar.
En tillverkare av kvalitativa japanska knivar är Tamahagane. Tamahagane är även ett namn som väcker en passion och glöd i varje japan. Tamahagane är nämligen namnet på det stål som användes när de legendariska samurajsvärden smiddes. Varumärket Tamahagane har tagit sitt namn där ifrån och deras knivar har mycket tradition i sig. Det som kännetecknar produktionen av Tamahagane stål och knivarna från Tamahagane är att de är väldigt hårda i eggen men mjukare i resten av stålet. Detta för att uppnå en så skarp kniv som möjligt men att den samtidigt ska vara tålig och uthållig. Tamahaganeknivar är bland de bästa japanska knivarna som finns. Tamahagane har alla sorters köksknivar i sitt sortiment; kockknivar, skalknivar, santokuknivar, grönsaksknivar, brödknivar med flera. Med olika handtag och hårdhet.
På Bagaren och Kocken har vi ett stort sortiment av Tamahaganes knivar, i ett brett spann - från kockknivar till skalknivar. Tamahaganeknivarna är högkvalitativa japanska köksknivar som bär en lång japansk knivtradition.