Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Förenkla din matlagning med Tefal Ingenio!

Tefals Ingenio-kollektion innehåller stekpannor och kastruller i absolut toppklass - till såväl det professionella som privata köket. Stek- och kokkärlen har inget fast handtag, utan ett avtagbart som går att använda på alla kärl. Det används smidigt på spisen, i ugnen och förvaras sedan enkelt i kylen. Det avtagbara handtaget gör även att stekpannorna tar minimalt med plats eftersom de kan staplas i varandra i köksskåpet.

  • Upp till 50% platsbesparing tack vare den stapelbara designen.
  • Avtagbart handtag medför mindre plats i skåpet, på hällen och i diskmaskinen.
  • Det säkra, avtagbara handtaget gör att du kan använda stekpanna och gryta även i ugnen.
  • Plastlocken gör att du enkelt kan spara matrester i kylen, detta utan att maten tar smak av andra råvaror.
  • Det avtagbara handtaget kan lyfta upp till 10 kilo och kommer med hela 10 års garanti.

Välja material

Välj rätt stekpanna utefter vilken råvara du ska tillaga!

En stekpanna av rostfritt stål ger en perfekt stekyta och kräver hög värme, vilket passar bra till kött och fågel. Den ger också en jämn och effektiv värmefördelning, men först när den har blivit riktigt varm. Tillsätt en rejäl mängd matfett i stekpannan, hetta upp det och sänk sedan värmen för bästa stekresultat. Rostfritt är också mycket värmetåligt, vilket gör att stekpannan håller längre. Dock kan mat som fisk, tofu eller ägg lätt fastna eller falla sönder på hög värme, så det kan vara bra att undvika rostfri stekpanna för dessa råvaror.

En stekpanna med keramisk beläggning minskar risken för att maten ska bränna fast, som till exempel fisk eller grönsaker. Keramiska stekpannor är mycket tåliga och ger också en fin stekyta med minimalt fett.

Non-stick stekpannor är belagda för att förhindra att maten fastnar i pannan. De passar perfekt för att steka amerikanska pannkakor utan att behöva tillsätta matfett, vilket resulterar i pannkakor med en silkeslen yta. De är också bra för att tillaga känsliga livsmedel som ägg eller fisk, eftersom de gör det enkelt att vända maten utan att den går sönder eller fastnar. De är även användbara för en hälsosammare matlagning utan olja eller smör.

TEFAL INGENIO

Tefals professionella Ingenio-kollektion innehåller stekpannor och kastruller i absolut toppklass - till såväl
det professionella som privata köket. Utformade med avtagbart handtag, i Tefals patenterade design, kan
stekpannorna och kastrullerna användas både på spisen och i ugnen. På så vis fungerar de som gryta, bakform och
kastrull - i ett! Kollektionen sparar dig dessutom förvaringsutrymme då de är stapelbara.

Ingenios olika kokärl

Utvalda favoriter från Ingenio

Perfekt stekt entrecôte

4 port

Ingredienser

  • 4 bitar entrecote, ca 200 gram per person
  • 4 msk raps eller solrosolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar, grovmald
  • 30 g smör
  • Några kvistar färsk rosmarin eller timjan
  • 3-5 vitlöksklyftor, skalade

Gör så här

  1. Entrecôte: Ta fram köttet och låt stå i rumstemperatur minst 30-45 minuter före tillagning.
  2. Salta och peppra köttbitarna.
  3. Hetta upp en stekpanna på hög värme. Tillsätt olja. Stek ca 2 min per sida, lagom om köttet är 2 cm tjockt. Sänk sedan värmen på medelhög och tillsätt i en klick smör, vitlöksklyfta och örter. Vänd det bara en gång, så att det får en fin stekyta och ös fettet över köttbiten under stekningen.
  4. Om du har en termometer, ska köttets innertemperatur vara 52–54 grader för medium rare.
  5. Låt köttet vila i minst 5-7 minuter innan du skär upp och serverar.
tefal-logo.png

Tefal

Tefals produkter följer med tiden och trenderna. Passar in i ditt liv och i ditt hem. Inspirerar och är lätt att använda.

Tefal både utvecklar och tillverkar sina egna kokkärlsbeläggningar.  

 

1954 ville den franska ingenjören och fiskaren Marc Gregorie förhindra att hans fiskeredskap i glasfiber fastnade i varandra under gjutningsprocessen och använde då PTFE. Inspirerad av detta föreslog hans fru att de skulle prova PTFE i stekpannorna för att förhindra att maten fastnade. Släpp-lättbeläggningen var uppfunnen av Tefal. 

Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken