Thanksgiving
)
Bjud in till Thanksgiving!
Thanksgiving har sina rötter i den amerikanska kulturen, men på senare år har den alltmer börjat uppmärksammas här i Norden. Även om vi inte delar exakt samma historia, är Thanksgiving en underbar anledning att samla nära och kära, stanna upp och reflektera över det vi är tacksamma för i livet. När höstmörkret faller blir det än viktigare att laga värmande mat och skapa stunder av gemenskap.
Bjud in till en festmåltid där säsongens råvaror får ta plats på bordet – rotfrukter, svamp, äpplen och den traditionella kalkonen. Nedan hittar du läckra recept för att du ska lyckas med en kväll bestående av god mat, gemenskap och tacksamhet.
Helstekt kalkon
Inget säger Thanksgiving som en saftig, gyllene kalkon fylld med höstens smaker. Den här kalkonen gnids rikligt med smör och kryddas med salt, svartpeppar och färska örter som timjan och rosmarin, vilket ger köttet en fantastisk smak och doft. Fylld med lök, morot och äpple får kalkonen både sötma och smak inifrån, medan den långsamt tillagas i ugnen till perfekt mörhet. Låt den vila en stund efter ugnen – varje skiva blir saftig, smakrik och redo att bli mittpunkten på Thanksgiving-bordet.
Såser: Gravy och tranbärssås
Denna krämiga gravy smaksätts med skyn från kalkonen, grädde och lite stänk rödvin. Som komplement till denna passar den syrliga tranbärssåsen perfekt – frisk och fruktig med en hint av apelsin och kanel, som skapar den klassiska balansen mellan sött och syrligt på tallriken.
)
)
Småbröd med pumpapuré och kanel
Fira thanksgiving med doften av nybakat pumpabröd! De här små bröden, formade som söta små pumpor, är både vackra att duka med och ljuvligt goda att äta. Den mjuka pumpapurén ger bröden en saftig konsistens och en mild, söt ton som möter lite sälta och en hint av kanel - perfekt till thanksgiving-middagen!
Krämigt potatismos med smak av vitlök
Inget Thanksgiving-bord är komplett utan ett riktigt lent och smakrikt potatismos!
Det här moset får sin fylliga smak av smör, mjölk och en mild ton av vitlök. En nypa svartpeppar och lite färsk gräslök på toppen gör moset både vackert och balanserat – det perfekta tillbehöret till kalkonen!
)
)
Kryddig pumpapaj
Avsluta kvällen med någonting sött. Detta frasiga pajskal fylls med en silkeslen pumpafyllning som smaksatts med lönnsirap, kanel, ingefära och kardemumma. Pajen toppas med fluffig vispgrädde och blir en perfekt avslutning på Thanksgiving-middagen ihop med en kopp kaffe.
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)