En samling köksknivar är inte komplett om man inte har en trancherkniv, eller förskärare som det också kallas. Det finns naturligtvis ingen annan kniv i köket som kan tranchera som en trancherkniv. Men vad betyder tranchera?
Att tranchera är att skära upp en bit kött, en kyckling eller en stek innan den ska serveras. Tranchering är en helt väsentlig del i tillagningen och serveringen av nästan all sorts kött. En bra trancherkniv kommer garanterat att göra hela köttupplevelsen bättre. Ibland vill man ha tunna skivor, som med en julskinka, och ibland vill man ha jämna centimetertjocka skivor som med en flankstek. Oavsett hur man vill ha sitt kött så kommer en bra trancherkniv, eller förskärare att utföra uppgiften galant. Man kan även använda en tranchergaffel, eller en stekgaffel för att hålla fast steken eller skinkan för att enklast använda sin trancherkniv.
På Bagaren och Kocken har vi trancherknivar av riktigt hög kvalitet. I vårt sortiment kan du välja mellan många olika trancherknivar och förskärare för att hitta den som passar just dig bäst. Från de bästa knivtillverkarna som finns, både japanska och västerländska.