Trendspaning 2023

Trendspaning 2023

Ute-matlagning fortsätter att ta för sig, hållbart och närproducerat blir allt viktigare och glada
färger är tillbaka! Vi har samlat de viktigaste trendspaningarna inom matlagning, matplatsen och
köket 2023! Se vad experterna och våra egna produktspecialister tror om året som kommer.

EXPERTPANELEN

Johannes Örnemark (@ornemarksmat)

Johannes inspirerar till mat/dryck från alla världens hörn och har råvaran i fokus. Kanske såg du honom i tv-rutan när han var med i Sveriges Mästerkock 2020?

Johanna Andersson & Caroline Wilbois (@dietistensval)

Johanna och Caroline är receptkreatörer, föreläsare och legitimerade dietister med mottot att lägga till i stället för att ta bort.

Pontus Karén (@pontus.karen)

Kocken med 16 års erfarenhet från restaurangköket som nu har sadlat om till "utemats-kreatör". Han inspirerar till mer utematlagning och fler naturäventyr.

ASIATISKT

SOCIAL MAT

MER MAT UTOMHUS

Mat över öppen eld. Jag tror vi kommer ha fokus på friluftsliv och naturen. Allt kostar pengar, och just nu känns det kanske som att allting kostar lite extra mycket. Då kan det kännas avstressande att få komma ut i friska luften en stund. Det är ju helt gratis att gå ut i skogen, plocka svamp osv.

 

ETT EKONOMISKT TÄNK

FÖR MILJÖNS SKULL

Trendig dukning & inredning

Energismart belysning

 

Accenter i rött, blått och aprikos

 

Mönster och ränder