Bagaren och Kocken AB

Tryckkokare

Om man är en riktigt smart person så använder man givetvis en tryckkokare vid matlagning. Om man en gång har lagat mat i en tryckkokare och känt skillnaden i smak och sett hur väl råvarorna bevaras. Så blir det mycket svårt att sedan laga mat i en vanlig kastrull. Broccoli som kokas på ett sedvanligt sätt förlorar upp till 40 % av sitt näringsvärde. I en mikrovågsugn förlorar broccoli hela 70-80 % av vissa näringsämnen. Med en tryckkokare bevarar du i stort sett all näring och smak på dina råvaror.

Vi på Bagaren och Kocken älskar att man sparar så mycket tid när man lagar mat med en tryckkokare. Det tar exempelvis bara 7 till 8 minuter att koka potatis. Råris som normalt kan ta 45 minuter att koka lagar du på endast 20 minuter i en tryckkokare. En tryckkokare ger dig alltså nyttigare mat, förhöjer smaker och sparar tid! I stort sett kan du göra allt med en tryckkokare. Koka, ångkoka, bräsera, bryna, tillaga kött, fisk, grönsaker, potatis, ris, grytor och soppor! Kan det bli bättre? 

Tryckkokare