Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Att laga mat utomhus behöver inte alls vara bökigt och krångligt! Följ med på en utflykt till stranden och inspireras av sommarens utomhusluncher. Det bjuds på tre läckra recept att testa nästa
gång du är ute på utflykt. För att göra sommarlunchen ännu trevligare tycker vi att du ska skippa papperstallrikarna och njuta av maten på en riktig tallrik och passande bestick. För att underlätta
matlagningen - förbered så mycket som möjligt hemma för att spara tid och minska onödig disk väl ute på plats. För disken som ändå uppkommer tipsar vi om
att ta med en "diskpåse" - D.v.s. en extra påse där du kan förvara skräp och disk. Ta hand om det hemma där varmvattnet finns! 

6 MÅSTEN PÅ CAMPINGTUREN

 
Ska du ut och campa i sommar? Om du ska iväg med tältet eller husvagnen är det viktigt att ha med sig rätt utrustning för att kunna laga god mat på semestern. Här kommer våra bästa tips på produkterna du måste ha!

  1. Ett stormkök: Ett portabelt och kompakt stormkök är oumbärligt för att laga mat utomhus. Det finns olika typer av stormkök, inklusive gasdrivna och multifuel-alternativ. Se till att välja ett lämpligt stormkök som passar dina behov och krav.
  2. En portabel grill eller en grillplatta: Förutom stormköket kan det vara trevligt att laga mat över öppen eld med en smidig grill eller grillplatta.
  3. En bra termos: En termos behöver du för att hålla kaffet varmt eller vattnet kallt i sommarvärmen. Tips! Ha pannkakssmet eller soppa i den för en snabb lunch i naturen.
  4. En eller två utomhusknivar: Se till att ha en bra utomhus-allroundkniv för matlagning och eventuellt en mindre fällkniv för andra ändamål som skalning eller snickeri.
  5. En kylbox eller en kylväska: Om du vill ha färska livsmedel med dig hjälper kylboxen dig hålla maten färsk. Eller fyll den med is och njut av kall dryck i solen.
  6. Bestick, tallrikar, kåsor och glas: Glöm inte att ta med tåliga tallrikar, skålar, glas, kåsor och bestick som är anpassade för utomhusklimat. Det finns speciella set som är lätta och tåliga - perfekt för camping!

Glöm nu inte att dubbelkolla så att du har alla nödvändiga produkter innan du ger dig ut på campingäventyret, glad sommar!

utvalda produkter

Salsiccia med goda tillbehör

Stek korv på nolltid med ett Trangiakök med gasbrännare! Korven serveras med brynt smör och ett potatisstomp
smaksatt med västerbottenost. Den toppas sedan med picklad rödlök, creme fraiche och rostad lök!

Taco a la Rydberg

Muurikkas "Picknick i påse" är en populär utflyktsprodukt tack vare smidigheten! 
Det bjuds på en härlig twist på tacon - a la Rydberg! 

Älgburgare med bladspenat, hummus och riven parmesanost

På Muurikkas stekhäll steks älgburgare som serveras med bland annat en hemgjord
spenathummus, senap och ost!

nya & populära varumärken

RECEPT

Salsiccia

med picklad rödlök, brynt smör, potatisstomp med västerbottenost, creme fraiche och rostad lök
Tack vare ditt trangiakök & lite förberedelser hemma så kan du enkelt avnjuta en riktigt lyxig lunch nästan
var som helst i naturen.

Du behöver

2 personer

  • 4 salsiccia-korvar
  • 6 stora fasta potatisar
  • Ca 150 g smör
  • Salt & peppar
  • Creme fraiche
  • 2 msk västerbottenost
  • Färska örter
  • Rostad lök
  • Picklad rödlök

 

Gör så här:

Innan du beger dig ut:

  1. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. När potatisen är mjuk så häll av vattnet, mosa potatisen. Blanda i ca 50g smör, lite färsk persilja, västerbottenosten och smaka av med salt.
  3. Låt svalna och packa ner!

När du är ute på plats:

  1. Skär ett par snitt i dina korvar och stek på medelhög värme i rikligt med smör tills du fått en krispig yta och varm korv.
  2. Lägg korvarna åt sidan och värm upp potatisstompet i det brynta smöret.
    Servera med crème freiche, lite picklad rödlök och toppa med rostad lök.

Taco a la Rydberg

Här kommer en liten galen men fantastisk lunch. Tänk dig en biff rydberg, fast i detta fall på älgbog och
serverad som en taco! Mättande, enkel och smidig att laga.

Du behöver:

2 personer

  • 4 st små tortillabröd
  • 1 paket älgbog
  • 1 gul lök
  • Lite grönkål
  • 4 färdigkokta potatisar
  • 2 msk majonnäs
  • 2 tsk dijonsenap
  • Nymald svartpeppar
  • Salt & peppar
  • Rapsolja till stekning.

Gör så här:

Innan du beger dig ut:

  1. Börja med att grovhacka gullöken. Plocka ner grönkålsbladen i små bitar.
  2. Blanda majonnäs med dijonsenap och rejält med nymalen svartpeppar.
  3. Förkoka potatisen tills den nästan är helt mjuk, kyl ner och skär ner i små bitar likt en tärning.
  4. Packa ner i förslutbara förpackningar, dags att ge sig ut!

När du är ute på plats:

  1. Börja med att steka på älgbogen i lite rapsolja, krydda med salt och peppar.
  2. När köttet börjar få en ordentlig stekyta, vänd ner grönkålen hastigt och häll köttet i en skål på sidan för att vila lite.
  3. Medan köttet vilar - stek på potatisen kraftigt i en stekpanna med salt & peppar.
  4. Servera tacosen med potatis, kött & grönkål, på med lite dijonäs och avsluta med lite färsk persilja och den råa löken.

Älgburgare med bladspenat, hummus och riven parmesanost

En fantastisk lunch som så enkelt tillagas till många på en stor Muurikka & eftersom du gör hummusen hemma,
så blir det ett enkelt sätt att lyxa till din vanliga hamburgare.

Du behöver

2 hamburgare

  • 1 pkt älgburgare
  • 2 st hamburgerbröd
  • Amerikansk senap
  • Valfri blandsallad
  • 1 bit parmesan

Hummus

  • 1 förp. kikärtor i lag
  • 1 liten påse bladspenat
  • Olivolja
  • 0.5 vitlök
  • 1 tsk spiskummin
  • Salt

Gör så här:

Innan du beger dig ut:

Hummus

  1. Häll av kikärtspadet (Tips! Spara det ifall du vill göra veganska maränger).
  2. Lägg kikärtorna i en mixer.
  3. Häll i hela påsen bladspenat.
  4. Skala vitlöken och lägg ner i mixern.
  5. Starta mixern och häll i lite olivolja i taget tills den börjar bli en “smet”. Använd en slickepott till och från, för att verkligen se till att allt mixas.
  6. När du fått önskad konsistens (så fast som möjligt) smaka av med spiskummin och salt.

När du är ute på plats:

  1. Stek på dina hamburgare på Muurikkan.
  2. Rosta på hamburgarebröden och servera hamburgarna med dressing, burgare, sallad, amerikansk senap och toppa med massa riven ost.
Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken