Att laga mat utomhus behöver inte alls vara bökigt och krångligt! Följ med på en utflykt till stranden och inspireras av sommarens utomhusluncher. Det bjuds på tre läckra recept att testa nästa
gång du är ute på utflykt. För att göra sommarlunchen ännu trevligare tycker vi att du ska skippa papperstallrikarna och njuta av maten på en riktig tallrik och passande bestick. För att underlätta
matlagningen - förbered så mycket som möjligt hemma för att spara tid och minska onödig disk väl ute på plats. För disken som ändå uppkommer tipsar vi om
att ta med en "diskpåse" - D.v.s. en extra påse där du kan förvara skräp och disk. Ta hand om det hemma där varmvattnet finns!
Ska du ut och campa i sommar? Om du ska iväg med tältet eller husvagnen är det viktigt att ha med sig rätt utrustning för att kunna laga god mat på semestern. Här kommer våra bästa tips på produkterna du måste ha!
Glöm nu inte att dubbelkolla så att du har alla nödvändiga produkter innan du ger dig ut på campingäventyret, glad sommar!
Stek korv på nolltid med ett Trangiakök med gasbrännare! Korven serveras med brynt smör och ett potatisstomp
smaksatt med västerbottenost. Den toppas sedan med picklad rödlök, creme fraiche och rostad lök!
Muurikkas "Picknick i påse" är en populär utflyktsprodukt tack vare smidigheten!
Det bjuds på en härlig twist på tacon - a la Rydberg!
På Muurikkas stekhäll steks älgburgare som serveras med bland annat en hemgjord
spenathummus, senap och ost!
Pontus Karén (@pontus.karen på instagram) är en kock med 16 års erfarenhet från restaurangköket som nu har sadlat om till "utemats-kreatör". Han inspirerar till mer utematlagning och fler naturäventyr - mat smakar alltid bättre utomhus!
för att verkligen sätta pricken över i:et i din utomhusmatlagning!
Har du en förkärlek till naturen? Gillar du att laga mat utomhus? Då får du inte missa denna livesändning! Med gastronomin som en självklar roll i sin vardag - beskriver Simon Quartey - grundare av Det Vilda Skafferiet - sin resa där naturen möter gastronomin i ett kulinariskt sammanhang. På måndag den 26:e kommer Det Vilda Skafferiet och livesänder hos oss på Bagaren och Kockens instagram @bagarenochkocken, där det upplyses om smaker och aromer som vi själva kan plocka i naturen – och självklart bjuds det även på matlagning med naturen i fokus och härliga produkter. Sätt påminnelse och förbered alla dina frågor så ses vi kl 18:00 den 27:e juni.
med picklad rödlök, brynt smör, potatisstomp med västerbottenost, creme fraiche och rostad lök
Tack vare ditt trangiakök & lite förberedelser hemma så kan du enkelt avnjuta en riktigt lyxig lunch nästan
var som helst i naturen.
2 personer
Innan du beger dig ut:
När du är ute på plats:
Här kommer en liten galen men fantastisk lunch. Tänk dig en biff rydberg, fast i detta fall på älgbog och
serverad som en taco! Mättande, enkel och smidig att laga.
2 personer
Innan du beger dig ut:
När du är ute på plats:
En fantastisk lunch som så enkelt tillagas till många på en stor Muurikka & eftersom du gör hummusen hemma,
så blir det ett enkelt sätt att lyxa till din vanliga hamburgare.
2 hamburgare
Hummus
Innan du beger dig ut:
Hummus
När du är ute på plats: