Köksredskap & design på nätet
Fri frakt över 500,-
Snabba leveranser
365 dagars öppet köp
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Att laga mat utomhus behöver inte alls vara bökigt och krångligt! Vi följer med kocken Pontus Karén på en
liten utflykt ner till stranden för att inspireras till sommarens utomhusluncher. Han bjuder på tre läckra recept
att testa nästa gång du är ute på utflykt!

 

Pontus Karén (@pontus.karen på instagram) är en kock med 16 års erfarenhet från restaurangköket som nu har sadlat om till "utemats-kreatör". Han inspirerar till mer utematlagning och fler naturäventyr - mat smakar alltid bättre utomhus!

Fem tips

för att verkligen sätta pricken över i:et i din utomhusmatlagning!

  1. Skippa papperstallrikarna – Det blir trevligare att avnjuta maten med en snygg tallrik och passande bestick!
  2. Förbered så mycket som möjligt hemma för att spara tid och slippa onödig disk väl ute på plats.
  3. Ta med någon passande färsk ört. Ett piff som verkligen ger kärlek till maten.
  4. Försök hjälpas åt – Det finns inget härligare än att laga mat tillsammans med nära och kära.
  5. Glöm ej en “diskpåse” – D.v.s. en extra påse där du både kan förvara skräp och disk. Ta hand om det hemma där det finns diskmaskin och varmt vatten!

Salsiccia med goda tillbehör

Stek korv på nolltid med ett Trangiakök med gasbrännare! Korven serveras i Pontus goda recept med
brynt smör och ett potatisstomp smaksatt med västerbottenost. Den toppas sedan med picklad rödlök,
creme fraiche och rostad lök!

Taco a la Rydberg

Muurikkas "Picknick i påse" är en populär utflyktsprodukt tack vare smidigheten! Pontus bjuder på en härlig
twist på tacon - a la Rydberg! 

Älgburgare med bladspenat, hummus och riven parmesanost

På Muurikkas stekhäll steker Pontus älgburgare som han serverar med bland annat en hemgjord spenathummus,
senap och ost!

RECEPT

Salsiccia

med picklad rödlök, brynt smör, potatisstomp med västerbottenost, creme fraiche och rostad lök
Tack vare ditt trangiakök & lite förberedelser hemma så kan du enkelt avnjuta en riktigt lyxig lunch nästan
var som helst i naturen.

Du behöver

2 personer

  • 4 salsiccia-korvar
  • 6 stora fasta potatisar
  • Ca 150 g smör
  • Salt & peppar
  • Creme fraiche
  • 2 msk västerbottenost
  • Färska örter
  • Rostad lök
  • Picklad rödlök

 

Gör så här:

Innan du beger dig ut:

  1. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. När potatisen är mjuk så häll av vattnet, mosa potatisen. Blanda i ca 50g smör, lite färsk persilja, västerbottenosten och smaka av med salt.
  3. Låt svalna och packa ner!

När du är ute på plats:

  1. Skär ett par snitt i dina korvar och stek på medelhög värme i rikligt med smör tills du fått en krispig yta och varm korv.
  2. Lägg korvarna åt sidan och värm upp potatisstompet i det brynta smöret.
    Servera med crème freiche, lite picklad rödlök och toppa med rostad lök.

Taco a la Rydberg

Här kommer en liten galen men fantastisk lunch. Tänk dig en biff rydberg, fast i detta fall på älgbog och
serverad som en taco! Mättande, enkel och smidig att laga.

Du behöver:

2 personer

  • 4 st små tortillabröd
  • 1 paket älgbog
  • 1 gul lök
  • Lite grönkål
  • 4 färdigkokta potatisar
  • 2 msk majonnäs
  • 2 tsk dijonsenap
  • Nymald svartpeppar
  • Salt & peppar
  • Rapsolja till stekning.

Gör så här:

Innan du beger dig ut:

  1. Börja med att grovhacka gullöken. Plocka ner grönkålsbladen i små bitar.
  2. Blanda majonnäs med dijonsenap och rejält med nymalen svartpeppar.
  3. Förkoka potatisen tills den nästan är helt mjuk, kyl ner och skär ner i små bitar likt en tärning.
  4. Packa ner i förslutbara förpackningar, dags att ge sig ut!

När du är ute på plats:

  1. Börja med att steka på älgbogen i lite rapsolja, krydda med salt och peppar.
  2. När köttet börjar få en ordentlig stekyta, vänd ner grönkålen hastigt och häll köttet i en skål på sidan för att vila lite.
  3. Medan köttet vilar - stek på potatisen kraftigt i en stekpanna med salt & peppar.
  4. Servera tacosen med potatis, kött & grönkål, på med lite dijonäs och avsluta med lite färsk persilja och den råa löken.

Älgburgare med bladspenat, hummus och riven parmesanost

En fantastisk lunch som så enkelt tillagas till många på en stor Muurikka & eftersom du gör hummusen hemma,
så blir det ett enkelt sätt att lyxa till din vanliga hamburgare.

Du behöver

2 hamburgare

  • 1 pkt älgburgare
  • 2 st hamburgerbröd
  • Amerikansk senap
  • Valfri blandsallad
  • 1 bit parmesan

Hummus

  • 1 förp. kikärtor i lag
  • 1 liten påse bladspenat
  • Olivolja
  • 0.5 vitlök
  • 1 tsk spiskummin
  • Salt

Gör så här:

Innan du beger dig ut:

Hummus

  1. Häll av kikärtspadet (Tips! Spara det ifall du vill göra veganska maränger).
  2. Lägg kikärtorna i en mixer.
  3. Häll i hela påsen bladspenat.
  4. Skala vitlöken och lägg ner i mixern.
  5. Starta mixern och häll i lite olivolja i taget tills den börjar bli en “smet”. Använd en slickepott till och från, för att verkligen se till att allt mixas.
  6. När du fått önskad konsistens (så fast som möjligt) smaka av med spiskummin och salt.

När du är ute på plats:

  1. Stek på dina hamburgare på Muurikkan.
  2. Rosta på hamburgarebröden och servera hamburgarna med dressing, burgare, sallad, amerikansk senap och toppa med massa riven ost.
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr.
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken
Behöver du hjälp?
Då är du välkommen att ringa eller chatta med oss. Du kan alltid skicka ett email till oss.
Gå till kundtjänst