Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Att laga mat utomhus behöver inte alls vara bökigt och krångligt! Vi följer med kocken Pontus Karén på en
liten utflykt ner till stranden för att inspireras till sommarens utomhusluncher. Han bjuder på tre läckra recept
att testa nästa gång du är ute på utflykt! Dessutom vill vi tipsa om en livesändning som vi kommer ha på
instagram på temat, med killarna bakom "Det Vilda Skafferiet".

LIVESÄNDNING PÅ INSTAGRAM

Tisdagen den 27:e juni kl. 18

Har du en förkärlek till naturen? Gillar du att laga mat utomhus? Då får du inte missa denna livesändning! Med gastronomin som en självklar roll i sin vardag - beskriver Simon Quartey - grundare av Det Vilda Skafferiet - sin resa där naturen möter gastronomin i ett kulinariskt sammanhang. På måndag den 26:e kommer Det Vilda Skafferiet och livesänder hos oss på Bagaren och Kockens instagram @bagarenochkocken, där det upplyses om smaker och aromer som vi själva kan plocka i naturen – och självklart bjuds det även på matlagning med naturen i fokus och härliga produkter. Sätt påminnelse och förbered alla dina frågor så ses vi kl 18:00 den 27:e juni.

LÄS MER OM DET VILDA SKAFFERIET OCH SE RECEPTEN

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

pontus tips för utomhusmatlagning

 

Pontus Karén (@pontus.karen på instagram) är en kock med 16 års erfarenhet från restaurangköket som nu har sadlat om till "utemats-kreatör". Han inspirerar till mer utematlagning och fler naturäventyr - mat smakar alltid bättre utomhus!

Fem tips

för att verkligen sätta pricken över i:et i din utomhusmatlagning!

  1. Skippa papperstallrikarna – Det blir trevligare att avnjuta maten med en snygg tallrik och passande bestick!
  2. Förbered så mycket som möjligt hemma för att spara tid och slippa onödig disk väl ute på plats.
  3. Ta med någon passande färsk ört. Ett piff som verkligen ger kärlek till maten.
  4. Försök hjälpas åt – Det finns inget härligare än att laga mat tillsammans med nära och kära.
  5. Glöm ej en “diskpåse” – D.v.s. en extra påse där du både kan förvara skräp och disk. Ta hand om det hemma där det finns diskmaskin och varmt vatten!

Salsiccia med goda tillbehör

Stek korv på nolltid med ett Trangiakök med gasbrännare! Korven serveras i Pontus goda recept med
brynt smör och ett potatisstomp smaksatt med västerbottenost. Den toppas sedan med picklad rödlök,
creme fraiche och rostad lök!

Taco a la Rydberg

Muurikkas "Picknick i påse" är en populär utflyktsprodukt tack vare smidigheten! Pontus bjuder på en härlig
twist på tacon - a la Rydberg! 

Älgburgare med bladspenat, hummus och riven parmesanost

På Muurikkas stekhäll steker Pontus älgburgare som han serverar med bland annat en hemgjord spenathummus,
senap och ost!

6 MÅSTEN PÅ CAMPINGTUREN

 
Ska du ut och campa i sommar? Om du ska iväg med tältet eller husvagnen är det viktigt att ha med sig rätt utrustning för att kunna laga god mat på semestern. Här kommer våra bästa tips på produkterna du måste ha!

  1. Ett stormkök: Ett portabelt och kompakt stormkök är oumbärligt för att laga mat utomhus. Det finns olika typer av stormkök, inklusive gasdrivna och multifuel-alternativ. Se till att välja ett lämpligt stormkök som passar dina behov och krav.
  2. En portabel grill eller en grillplatta: Förutom stormköket kan det vara trevligt att laga mat över öppen eld med en smidig grill eller grillplatta.
  3. En bra termos: En termos behöver du för att hålla kaffet varmt eller vattnet kallt i sommarvärmen. Tips! Ha pannkakssmet eller soppa i den för en snabb lunch i naturen.
  4. En eller två utomhusknivar: Se till att ha en bra utomhus-allroundkniv för matlagning och eventuellt en mindre fällkniv för andra ändamål som skalning eller snickeri.
  5. En kylbox eller en kylväska: Om du vill ha färska livsmedel med dig hjälper kylboxen dig hålla maten färsk. Eller fyll den med is och njut av kall dryck i solen.
  6. Bestick, tallrikar, kåsor och glas: Glöm inte att ta med tåliga tallrikar, skålar, glas, kåsor och bestick som är anpassade för utomhusklimat. Det finns speciella set som är lätta och tåliga - perfekt för camping!

Glöm nu inte att dubbelkolla så att du har alla nödvändiga produkter innan du ger dig ut på campingäventyret, glad sommar!

nya & populära varumärken

RECEPT

Salsiccia

med picklad rödlök, brynt smör, potatisstomp med västerbottenost, creme fraiche och rostad lök
Tack vare ditt trangiakök & lite förberedelser hemma så kan du enkelt avnjuta en riktigt lyxig lunch nästan
var som helst i naturen.

Du behöver

2 personer

  • 4 salsiccia-korvar
  • 6 stora fasta potatisar
  • Ca 150 g smör
  • Salt & peppar
  • Creme fraiche
  • 2 msk västerbottenost
  • Färska örter
  • Rostad lök
  • Picklad rödlök

 

Gör så här:

Innan du beger dig ut:

  1. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. När potatisen är mjuk så häll av vattnet, mosa potatisen. Blanda i ca 50g smör, lite färsk persilja, västerbottenosten och smaka av med salt.
  3. Låt svalna och packa ner!

När du är ute på plats:

  1. Skär ett par snitt i dina korvar och stek på medelhög värme i rikligt med smör tills du fått en krispig yta och varm korv.
  2. Lägg korvarna åt sidan och värm upp potatisstompet i det brynta smöret.
    Servera med crème freiche, lite picklad rödlök och toppa med rostad lök.

Taco a la Rydberg

Här kommer en liten galen men fantastisk lunch. Tänk dig en biff rydberg, fast i detta fall på älgbog och
serverad som en taco! Mättande, enkel och smidig att laga.

Du behöver:

2 personer

  • 4 st små tortillabröd
  • 1 paket älgbog
  • 1 gul lök
  • Lite grönkål
  • 4 färdigkokta potatisar
  • 2 msk majonnäs
  • 2 tsk dijonsenap
  • Nymald svartpeppar
  • Salt & peppar
  • Rapsolja till stekning.

Gör så här:

Innan du beger dig ut:

  1. Börja med att grovhacka gullöken. Plocka ner grönkålsbladen i små bitar.
  2. Blanda majonnäs med dijonsenap och rejält med nymalen svartpeppar.
  3. Förkoka potatisen tills den nästan är helt mjuk, kyl ner och skär ner i små bitar likt en tärning.
  4. Packa ner i förslutbara förpackningar, dags att ge sig ut!

När du är ute på plats:

  1. Börja med att steka på älgbogen i lite rapsolja, krydda med salt och peppar.
  2. När köttet börjar få en ordentlig stekyta, vänd ner grönkålen hastigt och häll köttet i en skål på sidan för att vila lite.
  3. Medan köttet vilar - stek på potatisen kraftigt i en stekpanna med salt & peppar.
  4. Servera tacosen med potatis, kött & grönkål, på med lite dijonäs och avsluta med lite färsk persilja och den råa löken.

Älgburgare med bladspenat, hummus och riven parmesanost

En fantastisk lunch som så enkelt tillagas till många på en stor Muurikka & eftersom du gör hummusen hemma,
så blir det ett enkelt sätt att lyxa till din vanliga hamburgare.

Du behöver

2 hamburgare

  • 1 pkt älgburgare
  • 2 st hamburgerbröd
  • Amerikansk senap
  • Valfri blandsallad
  • 1 bit parmesan

Hummus

  • 1 förp. kikärtor i lag
  • 1 liten påse bladspenat
  • Olivolja
  • 0.5 vitlök
  • 1 tsk spiskummin
  • Salt

Gör så här:

Innan du beger dig ut:

Hummus

  1. Häll av kikärtspadet (Tips! Spara det ifall du vill göra veganska maränger).
  2. Lägg kikärtorna i en mixer.
  3. Häll i hela påsen bladspenat.
  4. Skala vitlöken och lägg ner i mixern.
  5. Starta mixern och häll i lite olivolja i taget tills den börjar bli en “smet”. Använd en slickepott till och från, för att verkligen se till att allt mixas.
  6. När du fått önskad konsistens (så fast som möjligt) smaka av med spiskummin och salt.

När du är ute på plats:

  1. Stek på dina hamburgare på Muurikkan.
  2. Rosta på hamburgarebröden och servera hamburgarna med dressing, burgare, sallad, amerikansk senap och toppa med massa riven ost.
Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken