Laga mat utomhus - året om!
Hällmark är ett svenskt varumärke utav stekhällar för utomhusmatlagning.
De har hällar i olika storlekar som kan användas för att laga mat över öppen eld eller med en gasolbrännare.
Med Hällmarks produkter kan du omfamna äventyret och njuta av varje ögonblick utomhus året om, samtidigt som du utforskar konsten att laga mat i naturen. I Sverige är matlagning över öppen eld en älskad tradition där stekhällar har varit en central del av utomhuslivet. Vedspisar var hjärtat i många svenska hem, där de inte bara användes för att laga mat utan också för att skapa en känsla av gemenskap och värme.
Inspiration och funktion till de stilrena handtagen i kromat fjäderstål har hämtats från dessa vackra och rejäla gamla vedspisar. Stekhällarna behåller sin form över tid och blir vackrare med åren.
Från skogsutflykter till din favoritstrand har Hällmark stekhällar förvandlat enkla ingredienser till kulinariska mästerverk och skapat minnen som varar livet ut. Det är inte bara av praktiska skäl som stekhällar används idag utan det är känslan av gemenskap och det enkla nöjet att vara ute i naturen omgiven av vänner och familj, som gör matupplevelsen extra god och oförglömlig.
)
)
)
)
Exklusivt hos oss
Just nu hittar du ett Premium Stekhällsset från Hällmark som innehåller allt du behöver för att komma igång med din utomhusmatlagning.
Nedan hittar du även tillbehör som passar utmärkt till samma stekhällsset.
)
)
)
)
SÅ VÄLJER DU RÄTT HÄLL – FÖRVANDLA MATLAGNING TILL UTOMHUSäventyr
Med rätt stekhäll från Hällmark är möjligheterna oändliga.
Perfekt för mysiga stunder med nära och kära på utflykter i skogen eller under fantastiska äventyr till avlägsna stränder.
)
)
Flytta ut matlagningen
Bönor med parmesan, vitlök, örter och citron
Ett magiskt och matigt tillbehör till alla typer av grillade korvar, kött, kyckling och rostade grönsaker. Recept för 4 portioner
Du behöver
2 burkar vita stora bönor
5 klyftor vitlök
1 knippe salvia
2 citroner
150 g parmesan
Timjan
Olivolja (gärna lite finare sort)
Flingsalt
Gör såhär
Skiva vitlöken fint. Häll rikligt med olivolja på hällen och fräs örterna och vitlöken på låg värme till vitlöken är helt mjuk och salvian lite krispig.
Tillsätt de avrunna bönorna och ännu mer olivolja så bönorna nästan simmar i oljan.
Pressa saften från 1,5-2 citroner så oljan blir riktigt syrligt.
Avsluta med att riva över rikligt med parmesan.
Servera med rostad spetskål, ett gott surdegsbröd, aioli och gärna lammkorv. Men fungerar förstås bra även med en köttbit eller kyckling.
)
)
Paella - en spansk risrätt som passar perfekt att tillaga på stekhäll
Den älskade rätten Paella har fått sitt namn av kärlet den tillagas i, efter valencianskans ord för stekkärl. Du kan smaksätta den utifrån
vad du och dina gäster tycker om men den vanligaste varianten består av skaldjur, kyckling och grönsaker, ofta kryddat med saffran.
Paella med räkor, gröna ärtor och suger snaps
Recept för 4 portioner.
Du behöver
1 liter vatten blandat med 2 msk fond
Olivolja
Salt & peppar
1 hackad gul lök
3 hackade vitlöksklyftor
1 hackad chilifrukt
1 strimlad röd paprika
3 dl rundkornigt ris
0,5 g saffran
300 g skalade räkor
150 g gröna ärtor
150 g sugar snaps
Garnering: citronklyftor och hackad färsk persilja
Gör så här
Hetta upp oljan i stekhällen och stek lök med vitlök och hackad chili.
Tillsätt ris och saffran. Häll på buljongen så att det täcker riset. Fortsätt att fylla på med buljong, lite i taget tills riset nästan är färdigkokt. Rör om.
Tillsätt paprika och ärtor.
När riset är klart vänd ner räkor och sugar snaps att smaka av med
Garnera med citronklyftor och hackad persilja
)
)
Rengöring och underhåll
Hällmark är känt för att skapa stekhällar av högsta kvalitet, tillverkade av gjutjärn. Hällarna är robusta, pålitliga och levererar fantastiska matlagningsresultat.
Här delar vi med oss av några praktiska tips för att vårda din gjutjärnshäll och hålla den i utmärkt skick över lång tid. Genom att följa dessa tips kan du
bibehålla den non-stick-yta som gör matlagningen till en fröjd.
Här är några praktiskt användbara tips för att underhålla din häll!
Låt hällen svalna helt innan rengöring för att undvika termisk chock och skador på gjutjärnet.
Använd en borste eller spatel för att försiktigt ta bort matrester medan hällen fortfarande är varm. Var försiktig för att undvika brännskador.
Skölj hällen noggrant med varmt vatten för att avlägsna matrester utan att använda tvål, då detta kan påverka den naturliga non-stick-ytan och smaken på kommande rätter.
Torka hällen noggrant med en torr trasa eller pappershandduk för att avlägsna överflödig fukt och förhindra rostbildning.
Applicera ett tunt lager vegetabilisk olja eller matolja över hela ytan efter att hällen har torkat för att bevara non-stick-egenskaperna och förhindra rost.
Förvara sedan hällen på en torr plats med god luftcirkulation för att undvika repor och undvik användning av tvål för att behålla den naturliga non-stick-ytan.
)
)
Hällmark
Hällmark är en svensk tillverkare av stekhällar. De har hällar i olika storlekar som kan användas över öppen eld eller med en gasolbrännare. Med Hällmarks produkter kan du laga mat utomhus året runt.
Förr i tiden när vi i Sverige jobbade på kolmilor eller ute i skogen tillagades maten över öppen eld. Då användes stekhällar som placerades ovanpå elden. På så vis kunde man steka sitt ren- eller älgkött. Om det tidigare var av mer praktiska skäl vi använde våra stekhällar är det idag förknippat med gott umgänge och ett fritidsintresse. För visst smakar maten lite extra när den är tillagad i gott sällskap mitt i skogen eller varför inte på en strand?
)