365 dagars öppet köp

Fri frakt över 500 kr*

Köksglädje sedan 2005

Sievert

Sievert

 

Vad ger desserten den där knäckiga ytan, kan griljera skinkan, kirrar den brända kanelen på drinken samt tänder ljusen på köksbordet när maten är redo? Vi pratar såklart om gasbrännaren och än mer specifikt - om Sievert. För det är inte alla produkter som har goda recensioner från såväl proffskocken som nybörjaren i köket. Men här särskiljer sig Sievert från mängden. Bolaget, som är svenskt, har anor som sträcker sig ända tillbaka till 1882. 

För somliga kan det tyckas lite motigt att använda en gasbrännare. ”Är det verkligen säkert?” Kanske har du hört om brännare där handtaget smälter. Eller testat en variant där en får bränna ”i en hel evighet” innan maten når önskat resultat. Svaret är så enkelt att det kan låta löjligt. Men när det kommer till gasbrännare är kvaliteten - A & O.

En brännare med hög standard är alltid säker att använda. Samma sak gäller effekten. Med en gasbrännare från Sievert kan du lita på att effektivt kunna karamellisera desserten, griljera maten och flambera drinken. Nyligen utsågs Sieverts Handyjet till ”Bästa Valet” i kategorin gasbrännare när Testat.nu gjorde sin årliga undersökning (2023). 

Klicka på ”alla produkter” för att utforska Sieverts sortiment direkt. ”Inspiration” för att lära dig mer om bar- och matlagning med handbrännare. Under ”personalen tipsar” hjälper vi dig att komma igång med din gasbrännare.  

Proffsen talar sig varma om Sieverts gasbrännare

Så här säger mästerkocken Johannes Örnemark:

PERSONALEN GUIDAR

Så här säger Petter om sin Powerjet handbrännare från Sievert!

KOM IGÅNG MED HANDBRÄNNARE

Det är enkelt att använda en brännare i köket. Lättare än att säga ”sex-laxar-i-en-laxask”. På Sieverts
Powerjet och Handyjet skruvar du på gasen tills att det tar emot. Tryck på knappen för att sätta igång.
Vill du justera lågan gör du det. När du är färdig släpper du bara knappen. Det här är, som nämndes tidigare,
mycket effektiva gasbrännare så du kan vara säker på att snabbt bli klar och briljera med det goda resultatet.

Vad ska du använda en gasbrännare till?

RECEPT

Eldad lax - det säger man inte nej till!

Går på bara ett par sekunder med en bra brännare.

Nigiri - lax, tonfisk & avokado

4 pers

  • 3 dl sushiris

  • 3 dl vatten

  • 1/2 dl risvinäger

  • 1/2 dl strösocker

  • 100 g fisk av bra kvalitet ex. rå lax eller tonfisk

  • 2 avokado

  • 1-2 noriark

  • Wasabi

  • Ljus soja

  • Chilimajonnäs

Gör så här

  1. Börja med att koka riset i god tid (följ anvisningarna på paketet). Låt svalna.

  2. Skär fisken med vass kniv - tunna skivor.

  3. Gör likadant med avokadon.

  4. Klipp noriarken i önskad bredd.

  5. Forma riset rektangulärt i fuktade händer.

  6. Önskar du hetta - bred ut ett tunt lager med wasabi för att sedan lägga en tunn skiva fisk/avokado på. Om du vill - fäst fisken/avokadon med en bit nori. Fukta lite på arket för att få det att fästa.

  7. För att få fram ytterligare smaker i fisken - bränn av med din gasbrännare till önskad yta!

  8. Servera sushin med soja, wasabi & chilimajonnäs.

Tips & trix

  • Det krävs mycket höga temperaturer när du ska sota din råvara. Det löser du enkelt med Powerjet. Sedan får du experimentera vilket avstånd som är bäst mellan det som ska tillagas och handbrännaren. Det skiljer sig åt mellan olika råvaror. Men kul att experimentera sig fram för att hitta rätt och få fram textur och förhöja smakerna. 

  • Generellt sett ger en bränning på nära håll en tunn yta med mycket smak och kraftig färg. Medan det motsatta gäller om du i stället håller brännaren en bit från råvaran. Då tar det längre tid att ”tillaga” men värmen tränger in djupare och en tjockare yta skapas och du får en mycket god konsistens. 

Alkoholfri äppeldrink med kanel & italiensk maräng

2 pers

Italiensk maräng

  • Äggvita från 2 ägg

  • 2 msk vatten

  • 1 dl strösocker

Kanelsockerlag

  • 1/2 dl strösocker

  • 1/2 dl vatten

  • 2 tsk kanel

  • 1/2 citron, saften

  • 2 dl äppelmust

Gör så här

  1. Vi börjar med marängen.

  2. Koka upp vatten och socker i en kastrull till det når 120 grader. När den kommit till 110 grader, vispa äggvitan till ett hårt skum.

  3. Häll sockerblandningen i en tunn stråle ner i skummet medan du vispar med hög hastighet med en elvisp. Vispa tills marängen svalnat helt.

  4. Koka upp ingredienserna till kanelsockerlagen i en kastrull. Låt svalna.

  5. Häll citronsaft i 2 glas.

  6. Fördela äppelmusten i glasen för att sedan blanda ner kanelsockerlagen.

  7. Lägg försiktigt på den italienska marängen och bränn av den med din gasbrännare.

Sievert

Sievert

365 dagars öppet köp

Fri frakt över 500 kr*

Köksglädje sedan 2005