Våffeljärn

Tänk dig den underbara doften av nygräddade våfflor! Frasiga våfflor med sylt och grädde, eller varför inte med löjrom och gräddfil?

Använd ditt våffeljärn till att göra en god maträtt men även som en utsökt efterrätt. Våfflan serveras vanligen med sylt, bär och vispad grädde, men kan även serveras med tillbehör som gräddfil, gräslök, räkor, kaviar, ostar eller pepparrotssmör.

Våfflor är ett bakverk som har funnits i Sverige sedan 1600-talet, svenskarna älskar våfflor och vi äter gärna många våfflor på våffeldagen den 25 mars.

Hos oss på Bagaren och Kocken har vi både elektriska och enklare våffeljärn som man värmer upp på spisen. Vi har våffeljärn för traditionella svenska våfflor men även våffeljärn för de lite tjockare belgiska våfflorna.

Vi har även klassiska våffeljärn från Åviken, Wilfa och OBH Nordica som vunnit flera bäst-i-test. Om du föredrar att använda dig av ett gammeldags våffeljärn har vi ett från Skeppshult i gjutjärn som värms upp på spisen och fungerar på alla typer av värmekällor. Och är den belgiska våfflan din favorit finns Sage - The smart waffle som gör två belgiska våfflor samtidigt. 

Våffeljärn