Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

En grönare jul!

Satsa på en grönare jul i år! Bjud på quornbullar, kål och ljummen potatissallad med rödbetor – de
klassiska julsmakerna finns med, det är bara lite grönare! Du kan såklart välja om du vill köra på ett helt
grönt julbord iår eller så utökar du det traditionella med våra smakrika vegorätter!

RECEPT

Quornbullar med torkad svamp

Du behöver

8 bufféportioner

  • 10 g torkad svamp, t ex kantareller
  • 1 liten gul lök
  • 300 g tinad Quornfärs
  • 6 stötta enbär
  • 2 tsk timjan
  • 1 dl hackad persilja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 ägg
  • 1 tsk grönsaksfond
  • 1 tsk Worcestershiresås
  • 150 g kokt mjölig potatis
  • Mjölkfritt margarin eller smör till stekning

Garnera med grönkål, brysselkål, apelsiner

Gör så här

  1. Blötlägg svampen i varmt vatten. Låt rinna av och finhacka svampen. Skala och hacka löken. Fräs lök och svamp i en stekpanna med smör. Blanda i enbär och timjan mot slutet. Låt kallna.
  2. Kör Quornfärs, svamp, lök, persilja, salt, peppar, ägg, fond och Worcestershiresås i matberedaren. Vicka upp smeten i en bunke.
  3. Skala och grovriv potatisen. Arbeta in potatisen i smeten för hand. Låt smeten stå till sig i kylen i minst 1 timme. Forma smeten till bollar med vattensköljda händer och stek i en stekpanna med smör. Lägg upp på ett fat tillsammans med grönkål, kokt brysselkål och apelsinklyftor.

Ljummen potatissallad med rödbetor

Du behöver

4 personer

  • 400 g små potatisar
  • 200 g rödbetor
  • 1 röd lök
  • 2 röda äpplen
  • 1 knippe gräslök
  • 4 msk kapris
  • 2 msk balsamäppelvinäger (eller vanlig äppelcidervinäger)
  • 6 msk olivolja
  • Salt och peppar

Garnera med 1 kruka röd harsyra (surklöver)

Gör så här:

  1. Skrubba potatisarna och koka dem med skalet i saltat vatten. Låt potatisarna svalna lite och skär dem sedan i klyftor.
  2. Skala rödbetorna och koka dem ca 30 minuter. Låt rödbetorna svalna lite och skär dem sedan i mindre bitar.
  3. Blanda potatis och rödbetor i en skål.
  4. Skala den röda löken och skär den i tunna klyftor. Skölj och tärna äpplena fint. Hacka gräslöken och blanda sedan ner alla ingredienser i skålen och tillsätt kapris.
  5. Häll vinäger och olivolja över potatissalladen. Krydda med salt och peppar.
  6. Blanda väl, och garnera potatissalladen med harsyreblad.

Snabbstekt kål med het yoghurt

Du behöver:

4 portioner

  • 400 g brysselkål
  • 400 g grönkål
  • 50 g pinjekärnor
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk olivolja

HET YOGHURT

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk chiliflingor
  • 4 msk olivolja
  • 1 ekologisk apelsin

Gör så här:

  1. Skär bort rotfästena på brysselkålen och lossa bladen. Skölj grönkålen och avlägsna stjälken. Hacka bladen i mindre bitar.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Värm upp oljan i en stekpanna. Fräs vitlöken och pinjekärnorna några minuter. Tillsätt rosenkålsbladen och den hackade grönkålen. Fräs blandningen ca 3–4 minuter så kålen mjuknar lite.
  3. Blanda yoghurt, chiliflingor, olivolja och apelsinsaft. Smaka av med salt och peppar. Servera kålblandningen med den heta yoghurten.
Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken