Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Låt inte årstiderna vara ett hinder för att få njuta av grillat! Här omfamnar vi den unika upplevelsen av att grilla under vinterhalvåret,
när doften av rykande kött och grönsaker möter den krispiga, kalla luften. Oavsett om du är en erfaren grillmästare eller en nyfiken
nybörjare, inspirerar vi dig med produkter och recept som tar din vintergrillning till nästa nivå. 

Nytt hos oss - Gozney Roccbox Pizzaugn

Gozney Roccbox är en bärbar pizzaugn som drivs med gas och når temperaturer upp till imponerande 500 °C.
Tack vare sin innovativa lågteknik skapar den en rullande låga som levererar en autentisk vedeldad smak, allt utan krångel.

Redskap från Essentials

Morsø Forno

Kamadogrillar från Big Green Egg och Kamado Sumo

Utvalda favoriter

Krämig Rotfruktsgratäng

med vitlök, timjan & citronzest

Du behöver

4 portioner

  • 3 msk smör
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 0,5 st purjolök
  • 4 st normalstora poatisar
  • 3 st morrötter
  • 5 dl grädde
  • 100 g riven lagrad ost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 knippe färsk timjan
  • Citronzest, zest av ¼ citron

Gör så här

  1. Skiva purjolök och vitlöksklyftorna.
  2. Stek den skivade löken i smöret tills den är mjuk, häll på grädde och låt koka upp.
  3. Skiva rotfrukterna i ca 3 mm tjocka skivor.
  4. Krydda upp gräddkoket med salt och svartpeppar.
  5. Varva rotfrukterna i ugnsformen med gräddkoket och blanda runt så det kommer grädde och lök jämnt blandat med rotfruktsskivorna.
  6. Toppa med grädde så att det täcker rotfruktsskivorna och riv över lagrad ost.
  7. Hacka färsk timjan och riv zest av ¼ av en citron och toppa gratängen.
  8. Grädda i ca 1 timme i 175 grader.

Enrisrökt Älgstek

OBS! Du behöver en saltspruta till detta receptet så att köttet saltas jämnt och snabbare. En vanlig spruta
med lite längre spets fungerar kanon.

Du behöver

6 portioner

  • 1 kg Älgbogstek (passar även att använda ex fransyska eller rostbiff)

 

7,5% Saltlag

  • 0,75 dl salt
  • 9,25 dl vatten
  • 1 msk socker

Gör så här

Dag 1

  • Koka saltlagen och tina upp köttet.
  • Saltlag: Koka upp vatten och tillsätt salt och socker, rör tills saltet och sockret löses upp. Låt kallna
  • Fyll sprutan med saltlagen och spruta med ca 1 cm avstånd jämnt i hela köttbiten. Du ska spruta in ca 1 dl saltlag i en 1 kg älgstek. Lägg steken i en skål med saltlag, köttet ska vara täckt med saltlag. Låt stå i kylen i 2 dygn.

Dag 3

  • Ta upp steken ur saltlagen och torka så att ytan blir torr.
  • Lägg steken i en ugnsform eller på ett galler och låt stå i ugnen på ca 80 grader tills den fått en fin gyllene torr yta.
  • Lägg lite enris åt gången på glöden så att steken röks, desto med enris du lägger på desto mer smak får du. Detta avgör hur mycket röksmak du vill ha.
  • Steken är klar vid 58-60 grader, då är den rosa inuti.
  • Skiva upp steken i skivor.

Dragonsmör, rostad kål och rödvinssås

Du behöver

Dragonsmör

  • 75 g smör
  • 2 msk flingsalt
  • 1 knippe färsk dragon
  • 1 knippe färsk persilja
  • 1 knippe färsk oregano

Rostad kål

  • 1 knippe grönkål
  • 1 knippe svartkål
  • 5 msk olja
  • 0,5 citron
  • 2 msk flingsalt

Rödvinssås

  • 4 dl rödvin
  • 2 scharlottenlökar, finhackade
  • 1 liten bit fläsksvål/ 0,25 dl hackat rökt sidfläsk
  • 1 kvist timjan
  • 4 dl viltfond/ oxfond hemkokt
  • 3 msk smör
  • Salt
  • Nymalen peppar

Gör så här

Dragonsmör

  1. Rumstemperera smöret så att de är lättare att röra ihop med kryddorna. Hacka örterna fint och addera dem och saltet i smöret. Rör ihop krämigt.

Rostad kål

  1. Bryt kålen i bitar, blanda upp kålen med olja, citronsaft och flingsalt. Lägg i en ugnsform och rosta i ca 200 grader i 5 minuter.

Rödvinssås

  1. Stek löken och fläsket i en liten klick av smöret, addera vin, timjan och reducera till ca 2 dl återstår. Tillsätt fonden och låt reducera till ca hälften återstår. Sila av såsen och klicka i ca 1 msk smör just innan servering. Smaka av med salt och svartpeppar.
Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken