Packa väskorna och på med varma kläder - nu är det dags för utflykt med Emilia! Maten smakar ju
nästan alltid bättre utomhus i friska luften, så här har vi samlat produkter som passar bra när man
ska ut på tur och laga mat utomhus. Emilia Nilsson bjuder även på sina bästa utflyktstips och fyra
värmande recept med bland annat Muurikkas stekpanna och våffeljärn för öppen eld!
Förberedelser är nyckeln till en lyckad och rolig tur. Att gå ut med familjen och äta över öppen eld ska vara en rolig upplevelse! Jag preppar massor innan. Allt som man kan ta med i mattermos är perfekt att ta med ut på turen där man inte tänkt att göra upp eld! Det är smidigt att sätta sig ner och kunna äta direkt. Till exempel på en skidtur!
Varma mackor är ett ess i rockärmen som går att variera i all oändlighet! Du kanske har några rester som passar att använda, en grillad kyckling eller en god tomatsås? Eller bara köra en vegetarisk variant med en god pesto. Här nedanför hittar du en grym klämmacka som både stora och små kommer att älska - Grilled cheese med vitlök och persilja!
Några bra saker att packa med: Hushållspapper och soppåsar för disk, du vill ju inte få smutsig disk rakt ner i väskan! Flaska med varmvatten, perfekt att hålla värmen på maten i väskan när det är minusgrader utomhus. Även att snabbdiska och tvätta händerna med!
8 portioner
Örtsås
4 portioner
12 st
Tips! Häll upp smeten i en termos, men fyll bara termosen till 1/2 då smeten jäser och då kan det bli för mycket tryck i termosen.
6 portioner
Mammas knäckiga chokladsås
Varm choklad