Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Packa väskorna och på med varma kläder - nu är det dags för utflykt med Emilia! Maten smakar ju
nästan alltid bättre utomhus i friska luften, så här har vi samlat produkter som passar bra när man
ska ut på tur och laga mat utomhus. Emilia Nilsson bjuder även på sina bästa utflyktstips och fyra
värmande recept med bland annat Muurikkas stekpanna och våffeljärn för öppen eld!

 
Emilias tips för utematlagningen

Förberedelser är nyckeln till en lyckad och rolig tur. Att gå ut med familjen och äta över öppen eld ska vara en rolig upplevelse! Jag preppar massor innan. Allt som man kan ta med i mattermos är perfekt att ta med ut på turen där man inte tänkt att göra upp eld! Det är smidigt att sätta sig ner och kunna äta direkt. Till exempel på en skidtur!

Varma mackor är ett ess i rockärmen som går att variera i all oändlighet! Du kanske har några rester som passar att använda, en grillad kyckling eller en god tomatsås? Eller bara köra en vegetarisk variant med en god pesto. Här nedanför hittar du en grym klämmacka som både stora och små kommer att älska - Grilled cheese med vitlök och persilja!

Några bra saker att packa med: Hushållspapper och soppåsar för disk, du vill ju inte få smutsig disk rakt ner i väskan! Flaska med varmvatten, perfekt att hålla värmen på maten i väskan när det är minusgrader utomhus. Även att snabbdiska och tvätta händerna med!

Gulaschsoppa

8 portioner

Du behöver

  • 500 g svensk köttfärs, nötfärs eller vilt passar perfekt
  • 5 msk olja
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/4 rotselleri
  • 2 morötter
  • 4 potatisar
  • 2 paprika
  • 4 msk tomatpuré
  • 6 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 500 g krossade tomater
  • 4 msk paprikapulver
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 krm cayennepeppar
  • salt
  • peppar
  • 2 msk Honung

Örtsås

  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 kruka timjan
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Värm en gryta och addera oljan. Bryn köttfärsen. Tärna löken, potatisen, rotsellerin, paprikan, morötterna och finhacka vitlöken.
  2. Addera lök och vitlök i köttfärsen och låt löken bli mjuk. Addera resterande grönsaker och tomatpuré, bryn en liten stund till och addera sedan de krossade tomaterna.
  3. Addera även kryddorna, buljongtärning och vatten. Låt puttra tills rotfrukterna är färdiga. Smaka av med salt och peppar och honung.
  4. Häll över i en mattermos för att ta med i ryggsäcken.
  5. Örtsås: Finhacka timjan, rör ihop det med crème fraiche och salt och peppar. Häll över till en burk som är lätt att ta med ut.

Grilled cheese med vitlök och persilja

4 portioner

Du behöver

  • 4 skivor vetesurdegsbröd
  • 50 g smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka persilja
  • Salt
  • 4 dl riven mozzarella

Gör så här

  1. Förbered smöret innan du går ut på tur!
  2. Låt smöret bli rumstempererat. Finhacka vitlöken och persiljan, rör ner det i smöret och salta.
  3. Bred på ett lager vitlökssmör på båda insidorna av mackan, fyll med mozzarella. Värm en stekpanna och klicka i vanligt smör, stek mackan gyllene och så qtt osten smälter. Dela mackan i mitten och ät till gulaschsoppan eller bara för sig själv!

Belgiska våfflor med hjortronsylt & lättvispad grädde

Du behöver

12 st

  • 100 g smör
  • 25 g jäst
  • 4,75 dl mjölk
  • 0,75 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 2 krm vaniljpulver
  • 7 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • Smör till stekning

Gör så här

  1. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader.  Smula jästen i en bunke och rör ut med den varma mjölken och smöret.
  2. Blanda i salt, socker, vanilj och mjöl i bunken.
  3. Separera äggulor och äggvitor, rör ner äggulorna i smeten. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner det i smeten.
  4. Täck över bunken med plastfilm eller en bakduk och låt jäsa 30 minuter.
  5. Värm våffeljärnet, smörj det med en klick smör och häll i smet. Grädda tills våfflorna är gyllene och lätta, då är de genomgräddade.
  6. Servera med hjortronsylt och grädde!

Tips! Häll upp smeten i en termos, men fyll bara termosen till 1/2 då smeten jäser och då kan det bli för mycket tryck i termosen.

 

Varm choklad på mammas knäckiga chokladsås

6 portioner 

Mammas knäckiga chokladsås

  • 1 dl socker
  • 1 dl grädde
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 3/4 dl kakao
  • 1 krm vaniljpulver
  • 50 g smör
  • 1 nypa flingsalt

Varm choklad

  • 2 dl mjölk per person
  • 2,5 msk chokladsås per person
  • Lättvispad grädde till servering

Gör så här

  1. Chokladsås: Addera alla ingredienserna i chokladsåsen i en kastrull och rör ihop. Koka upp och låt sjuda i nån minut. Låt kallna.
  2. Varm choklad: Värm mjölken och vispa ner chokladsåsen. Häll upp i en kopp och toppa med lättvispad grädde och lite extra chokladsås.

Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken