Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

TA VARA PÅ JULBORDET - SMART FÖRVARING MED FRESH & SAVE

Efter julbordets överflöd finns ofta små skatter kvar – rester som kan bli till nya läckerheter! Med hjälp av Zwilling Fresh and Save-serien kan du
bevara matens smak och fräschör 5 gånger längre. Gör julens smaker tillgängliga även efter helgerna genom att packa in skinkan, köttbullarna
eller risgrynsgröten i portionsstorlekar som passar perfekt för framtida måltider. Dessutom minskar du matsvinnet och sparar både tid och pengar. 
Vakuumpåsarna kan även användas för att marinera råvaror eller tillaga sous vide-rätter. Dessutom tål både behållare och påsar mikrovågsugn
och frys och kan enkelt diskas i diskmaskin.
Vakuumbehållarna av glas kan användas i ugn, vilket gör det möjligt att laga morgondagens lunch
direkt i behållaren. 
Så ta vara på resterna – förläng julens njutning och ge dem nytt liv!

Recept

Julen närmar sig, och köket fylls av dofter som väcker minnen och förväntan. Att laga julmat är mer än bara matlagning – det är en tradition som knyter
oss samman över generationer. Julskinkan griljeras med omsorg, dess gyllene yta blir kronan på verket på julbordet. Köttbullarna rullas för hand, kryddade
med lite extra hjärta och värme. Rödkålen puttrar långsamt på spisen, med sin balanserade sötma och syra som förgyller varje tugga. Och när doften av
kanel och vanilj sprider sig från risgrynsgröten, vet vi att desserten – den älskade Ris à la Malta – snart är redo. 

Nedan bjuder vi på härliga recept - och hur du ska ta hand om resterna!

Julsenap

Ingredienser:

  • 1 påse senapsfrö brun (28 g)
  • ½ påse senapsfrö gul (14 g)
  • ½ dl vatten, hett
  • ½ dl honung
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Instruktioner:

  1. Lägg frön i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och låt sjuda i fem minuter.
  2. Sila av och häll fröna i Enfinigy blendern tillsammans med vatten, honung, olja, vinäger och salt.
  3. Mixa till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Julköttbullar

ca 30 st

Ingredienser:

  • 800 g blandfärs
  • 1 st gul lök
  • 1 dl grädde
  • ½ dl ströbröd
  • 1 msk julsenap
  • 1½ msk soja
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • Smör till stekning

Instruktioner:

  1. Blanda grädde, ströbröd, soja, senap och kryddor i en bunke. Låt svälla i fem minuter.
  2. Finhacka eller grovriv lök och tillsätt.
  3. Vänd ner färsen och blanda till en jämn deg.
  4. Forma till köttbullar och lägg åt sidan.
  5. Smält smör på medelvärme och lägg i köttbullar glest i pannan. Stek i omgångar tills alla köttbullar är genomgräddade.

Kålrotmos

Ingredienser:

  • 800 g kålrot
  • 200 g potatis
  • 100 g morot
  • 1 dl grädde
  • 25 g smör
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • en nypa muskot

Instruktioner:

  1. Skala och dela kålrot, potatis och morot i mindre bitar.
  2. Lägg i en kastrull och täck med vatten, koka tills bitarna är mjuka.
  3. Mosa rotfrukterna ordentligt och rör ner grädde, smör och kryddor.
  4. Smaka av med salt och peppar.

Smörstekt brysselkål

Ingredienser:

  • 500 g brysselkål, färsk
  • 35 g smör
  • 1 st apelsin
  • ½ dl tranbär, torkade
  • ½ dl valnötter
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Instruktioner:

  1. Ansa och skölj av brysselkålen.
  2. Smält smör i en panna och häll i kålen, fräs till allt fått färg. Tillsätt tranbär, salt och peppar.
  3. Pressa apelsinsaft och rör om, låt sjuda tills all saft kokats in.
  4. Strö över krossade valnötter och servera.

Rödkål med julöl

Ingredienser:

  • ½ st rödkålshuvud
  • 35 g smör
  • 2 dl julöl eller julmust
  • ½ dl sirap, mörk
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Instruktioner:

  1. Strimla kålen fint.
  2. Smält smör i en stekpanna med lock, tillsätt kål och rör om tills allt är glansigt.
  3. Tillsätt öl, sirap, vinäger och kryddor, rör om och låt sjuda under lock tills kålen är mjuk, ca 30 minuter.
  4. Rör om ibland och tillsätt mer julmust om det blir torrt.

Ris à la Malta med marinerad apelsin

Ingredienser:

Stjärnanismarinerade apelsiner

  • 1-2 st apelsiner
  • 3 st stjärnanis

Ris à la Malta

  • 5 dl risgrynsgröt
  • 2½ dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • ½ tsk vaniljpulver

Instruktioner:

Stjärnanismarinerade apelsiner

  1. Filéa apelsinerna och lägg i en påse tillsammans med stjärnanis.
  2. Vakuumpacka och lägg i kylen, mints ett par timmar.

Ris à la Malta

  1. Vispa grädde, florsocker och vanilj fast.
  2. Rör ihop gröt och grädde, tillsätt marinerade apelsinklyftor och servera direkt.

Enfinigy – den perfekta balansen mellan stil & funktion

Med sin moderna design och imponerande prestanda sticker serien ut bland hushållsapparater. Den innehåller
en rad innovativa apparater, inklusive blenders, brödrostar, vattenkokare och mer. Vad som gör Zwillings Enfinigy
unik är dess kombination av elegans och användarvänlighet. 

Med kraftfulla motorer och intuitiva kontroller kan du skapa allt från silkeslena smoothies till perfekt rostat bröd med
ett enkelt knapptryck. Robust konstruktion och användarvänliga funktioner gör Enfinigy till ett pålitligt val i köket. 

Redskap och bestick – kvalitet i varje köksuppgift

Tillverkade av högkvalitativa material och med uppmärksamhet på detaljer, är Zwillings redskap och ett pålitligt stöd
i varje köksuppgift. De är utformade för att vara ergonomiska och användarvänliga, vilket gör dem enkla att hantera. 
Oavsett om det är en enkel måltid i vardagen eller en festmåltid förgyller Zwillings bestick det dukade bordet. De är en
investering i kvalitet och hållbarhet som du kan lita på i åratal framöver. 

Ge ditt kök den kvalitet och elegans det förtjänar med Zwillings redskap och bestick.

zwilling-logo.png

Zwilling - Köksredskap i världsklass

Zwilling är både ett av de äldsta och största varumärken som vi har på Bagaren och Kocken! Deras fantastiska historia sträcker sig så ofattbart långt tillbaka i tiden som 1731, då Peter Henckels registrerade varumärket Zwilling. De har, tillsammans med en handfull andra knivtillverkare, satt den lilla tyska staden Solingen på kartan som ett världscentrum för knivtillverkning. Idag har Zwilling förutom knivar i sitt sortiment även grytor, kastruller, stekpannor och alla möjliga köksredskap. 

Köp dina knivar, skärbrädor, kokkärl eller köksredskap från Zwilling online på Bagaren och Kocken. I vårt stora Zwilling-sortiment återfinns bland annat knivserier som Twin Cuisine, Twin Four Star och Bob Kramer. Allt från enkla knivar till billigare priser till riktigt högkvalitativa superknivar för den som bara nöjer sig med det bästa. Bagaren och Kocken har hela skalan från Zwilling!

Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken